jeugd 4-5 jaar

Wim Vanlessen

https://www.wimvanlessen.com

https://www.leonromer.nl

 

Een heel bijzondere jongen
Illustraties: Leon Römer
Tekst: Wim Vanlessen


‘In een gewone stad, in een gewone straat, in een gewoon huis woont een gew…’


Wacht eens even! Het kan wel zijn dat jij dat zo ziet, maar Willem, die ‘gewone’ jongen is het daar helemaal niet mee eens. Hij laat het duidelijk horen: hij is bijzonder. Heel bijzonder!
Want in zijn fantasie is hij een koning of een wereldberoemde zanger. Of ook wel een acrobaat die een tiendubbele salto kan maken.
Zijn omgeving is niet zo blij met die ideeën, want die blijven niet alleen in zijn hoofd: als hij vindt dat hij een beroemde zanger is kweelt hij er - heel vals - op los. En als acrobaat springt hij over de meubels.
Doe toch gewoon, vindt men. Maar hij is nu eenmaal niet gewoon, vindt Willem.
En dan op een avond mag hij met zijn ouders mee naar het theater. Stilzitten? Dat kan hij niet. Maar als hij eenmaal begint te lopen verdwaalt hij.
En dan gebeurt het…


Jezelf zijn, dat is natuurlijk het thema van dit verhaal. Hoe pak je dat aan als iedereen om je heen vindt dat je maar gewoon moet doen, net als de anderen, en je dat helemaal niet kunt?


Het verhaal wordt duidelijk verteld door Wim Vanlessen en Leon Römer doet het nog eens dunnetjes over in grote sprekende tekeningen.  Er is veel te zien. Verhaal en illustratie vullen elkaar prima aan, met humor ook, bijvoorbeeld als uitgebeeld wordt dat Willem maar niet stil kan zitten.

Wim Vanlessen (Neerpelt) is een Belgische balletdanser. Sinds 1994 was hij verbonden aan het Ballet Vlaanderen, een carrière die eindigde op het einde van het seizoen 2018-2019.Hij won talloze nationale en internationale prijzen en werd in 2003 door het Bolsjoj Theater in Moskou benoemd tot een van de vijf beste dansers ter wereld. In 2016 werd hij zelfs tot ridder geslagen. Wim is ambassadeur voor ballet en dans in het algemeen.


Leon Römer (Amsterdam, 1986) is een Nederlandse kunstenaar, illustrator, schrijver van kinderboeken en televisiepresentator.


ISBN 789026161834 | hardcover| 40 pagina's | Uitgeverij Horizon| september 2022
Afmetingen: 22,7 x 22,7 cm. | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 25 oktober 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER