jeugd 4-5 jaar

France Quatromme & Parastou Haghi

http://parastouhaghi.blogspot.nl

 

Slaap lekker, Baby Beer
illustraties: Parastou Haghi
tekst: France Quatromme


Onder het voorlezen is mama Beer in slaap gevallen. Haar bril en het boek liggen op haar schoot. Baby Beer ligt klaarwakker te snikken in zijn bedje.
Mama Mier komt op het geluid af.  'Wacht maar' zegt ze, 'ik zing wel een slaapliedje voor je'. Maar Baby Beer blijft klaarwakker. Daar komt Mama Vogel aangevlogen, ook zij zingt een slaapliedje en als dat niet helpt fluit ze zachtjes in het oor van Baby Beer een mooi melodietje.
Helaas ook dat helpt niet, Mama Poes en Mama Hond doen ook hun best, ze zingen en geven een kopje en een lik maar nee hoor, Baby Beer is nog steeds niet in slaap gevallen, sterker nog, van al die aandacht wordt het steeds helderder in zijn hoofdje.
Gelukkig wordt Mama Beer wakker van al dat gedoe om het bedje. Zij weet precies wat Baby Beer nodig heeft...


De paginagrote afbeeldingen zijn heel kleurrijk en fantasievol. Grappig is dat alle dieren die komen zingen hun slapende kleintje bij zich hebben, in een draagdoek! Dat is erg leuk om te zien.
De slaapliedjes van de dieren zijn qua tekst, met één of twee woordjes verschil, steeds hetzelfde. Dat maakt dat kinderen het liedje al snel herkennen en mee kunnen zingen. 
Op zich is het idee om al die dieren een slaapliedje te laten zingen heel apart. Het is daarom zo jammer dat de zwarte tekst uitgerekend op de pagina's waarop de dieren het Beertje bezoeken en hun liedje zingen op een donkerblauwe achtergrond is afgedrukt. Daardoor is de tekst, zelfs bij daglicht, erg moeilijk te lezen. Bij een het licht van lampje bij een kinderbedje zal dat helemaal moeilijk leesbaar zijn.
Kortom, het verhaal en de illustraties zijn leuk en origineel maar de tekstweergave kon een stuk beter.


Zie ook het Inkijkexemplaar

ISBN 978904419632 Hardcover 27 pagina's Uitgeverij Clavis 5 oktober 2013
Afmeting 30 x 21,5  cm Leeftijd 4+
Genomineerd voor de internationale illustatorenwedstrijd Key Colours 2012

© Dettie, 25 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER