jeugd 4-5 jaar

Shel Silverstein

http://www.shelsilverstein.com

 
Pas op voor de Gnaskop!
en andere verzinsels


Een beetje griezelig is ie wel de Gnaskop, hij lijkt een beetje op... een berg modder? Of op een gesmolten chocolade-ijsje? Of op een... ja waar lijkt ie eigenlijk op?
En wat moet je doen als je De bibbelaar tegenkomt? Dan moet je net doen alsof je een worstje bent of een spiegelei want dat lust hij niet, wat hij wel eet? Jongetjes en meisjes!
En... weet je wat er een Slurm doet?
Als de Slurm gevaar ziet, begint hij te schurven,
dan vouwt hij zich dubbel en kruipt uit zijn lurven,
dan flurpt hij zijn elleboog achter het oor,
verduistert zijn enkels en gaat er vandoor.


In dit boek staan allemaal rare wezens, heb jij wel eens gehoord van de chirobapt? Wist je dat hij graag wil dat je op zijn buikje krabt?
Of ken jij de Grazende Ganzebil? Die is wel een beetje zielig want hij heeft maar één been dus vraag maar niet of hij dansen wil. De Vliegende Vraan is heel leuk. Met hem kan je misschien zelfs vliegen naar Mars of de maan.
Gelukkig weet je door dit boek hoe al die wezentjes met die gekke namen er uit zien want er staan plaatjes bij. Als je er ooit eentje tegenkomt dan weet je gelijk welke lief is en welke niet en wat je kan doen om die rare figuurtjes weg te jagen. Eén zal ik alvast verklappen... Zie je de Wilde Gazaan dan doe je gewoon het licht aan!


Shel Silverstein is de meneer die al deze verhaaltjes op rijm geschreven heeft en ook de wezentjes getekend en bedacht heeft (want ze bestaan niet echt hoor). Maar omdat niet alle kinderen Engels kunnen lezen heeft Rikkert Zuiderveld alles voor jullie in het Nederlands vertaald en dat heeft hij heel goed gedaan. Dankzij Rikkert kunnen jullie nu ook lezen over de Aardige Slaapoog en de Scherp Gebekte Schuttevaar en nog veel meer gekke, grappige, leuke, lieve maar ook enge, griezelige wezentjes.


ISBN: 9789023991724 Uitvoering: gebonden Blz: 72 pag. uitgeverij Mozaïek 2008 vanaf 4 jaar
Vertaling Rikkert Zuiderveld

© Dettie, november 2008

P.S. Als je HIER klikt kun je tekeningen zien van onder andere De gulzige glub en De Wildebont en ook een verhaaltje uit het boek horen.

Reageren? Klik hier!