jeugd 4-5 jaar

Pirkko Vainio

Finns wonderbaarlijke kerstreis
Pirkko Vainio


Finn, de kleine elf, mag voor het eerst meehelpen met pakjes dragen naar de slee van de Kerstman. Hij vindt het prachtig. De andere elfen hebben hem verteld over de reis die de Kerstman gaat maken. Wat zou hij graag een keertje meegaan. Dan krijgt hij een idee, hij verstopt zich snel onder de grote deken in de slee, tussen de pakjes! Even later hoort Finn de kerstman hohohooo roepen en daar gaan ze! 'Ik zit in de slee, en ben erbij!' juicht Finn zachtjes in zichzelf. Ineens voelt hij een natte neus in zijn nek, het is Lasse, zijn hond. Diep in zijn hart is Finn wel blij dat zijn grote vriend erbij is.
Ze moeten heel zachtjes doen, maar als de slee langzamer gaat, kijkt Finn waar ze zijn en hij buigt zo ver over de rand dat hij met deken en al uit de slee valt! Lasse springt gauw achter zijn baasje aan. Daar liggen ze dan, in de sneeuw. Wat nu?
Ze zien een huisje en lopen er naartoe, een klein meisje ziet de rode muts van Finn en denkt dat hij de Kerstman is. Gelukkig is Finn slim en bedenkt snel een mooi cadeau. Maar daarna wil hij wel weer naar huis, maar hoe?


Een eenvoudig kerstverhaaltje dat goed afloopt. De tekst is voor een prentenboek redelijk lang per pagina, maar dat is niet storend. De vertelling is niet echt spectaculair maar dat hoeft ook niet want eigenlijk maken de afbeeldingen het verhaal. Daarop wordt op een heel leuke manier het avontuur van Finn getoond. Alles is in heel warme, knusse tinten weergegeven.
Lief, sfeervol kerstverhaal.


Zie ook het inkijkexemplaar 


ISBN  9789051162776 hardcover met stevige pagina's 32 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken september 2012
Formaat formaat: 21,5 x 28,7 cm  Leeftijd 4+

© Dettie, 8 december 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER