jeugd 4-5 jaar

Carol Gordon Ekster & Nynke Mare Talsma

http://www.carolgordonekster.com

http://www.nynketalsma.nl

 

Mama wist je dat?
illustraties: Nynke Mare Talsma
tekst: Carol Gordon Ekster


Het 'naar bed gaan' ritueel is begonnen, Olivier heeft zijn pyjama al aan en mama probeert hem langzamerhand onder zijn dekbed te krijgen. Maar Olivier heeft nog zoveel te ontdekken en te vertellen. Zijn kwebbel staat niet stil. Zelfs tijdens het tandenpoetsen kletst hij door, bijvoorbeeld over die haartjes in zijn neus. "Maar nu geen praatjes meer tot je in je kamer bent," zegt mama daarna, "Roep me als je klaar bent dan kom ik je instoppen."


Maar voor het zover is, moet Olivier toch eerst even onder zijn bed kijken want hij vindt de mieren die daar lopen zo leuk... En daarna is het heel moeilijk om een leuk voorleesboek te kiezen en hij had mama ook nog niets verteld over zijn zwemles en over de baby die zo huilde en Olivier heeft ook ineens héél érge dorst en wist mama dat zijn knuffelkonijn een salto kan maken?

© Nynke Mare Talsma


Mama knikt en luistert en zegt "En nu hup je bed in," maar Olivier is nog láng niet klaar met praten, totdat hij ineens heel erg moe is.
Mama is heel lief tegen Olivier, we zien haar ook gezellig bij Olivier in bed een boek voorlezen, ze lacht en applaudiseert voor zijn koprol. Mama heeft het geduld van een engel maar weet hem toch uiteindelijk liefdevol zijn bed in te krijgen. Mama knuffelt hem nog even, geeft een kusje en stopt hem toe en eindelijk kan ze de deur van zijn kamertje dichtdoen.
Mama is ineens ook heel moe...


Nynke Mare Talsma heeft er kleurige afbeeldingen bij gemaakt zodat we de vrolijke kwebbel Olivier zien spelen, praten, boeken zoeken, kopje duikelen, enz.. Het knuffelkonijn doet natuurlijk gezellig mee met alles.

Heel leuk en herkenbaar voorleesverhaal over een kind dat er alles aan doet om het moment van slapen gaan uit te stellen.


ISBN 9789044828573 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | december 2016
Vertaald door Clavis uitgeverij | Afmeting 26,6 x 25,6 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 31 januari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER