jeugd 4-5 jaar

Anne-Marie Frisque

De verjaardags-
picknick

Anne-Marie Frisque


De varkentjes Eddie, Paul en Lisa zijn dikke vrienden van elkaar. Maar op een dag doen de jongens een beetje raar tegen Lisa, ze zijn met iets bezig en Lisa wordt buitensloten. Dat vindt ze helemaal niet leuk en ze snapt het ook niet zo goed, zouden ze geen vriendjes met haar meer willen zijn?

Niets is minder waar, maar ze vertellen toch maar niet wat ze aan het doen zijn. "Wacht maar tot morgen," zeggen Eddie en Paul "dan zul je het wel zien."

En dat doet Lisa dan maar...

De volgende dag gaan ze met zijn drieën op stap, de jongens dragen een grote mand, en allemaal andere dingen... We zien Lisa voor hen uit huppelen, ze vindt het heel spannend maar ze weet nog steeds niet wat de jongens gaan doen.
Paul en Ediie maken van doek en stokken een afdakje tegen de zon, het ziet er prachtig uit.

Maar ineens slaat het weer helemaal om, het begint heel hard te waaien en te regenen en te bliksemen. Daar gaat de mand, daar gaan de stokken... ze rollen zo de rivier in.  Daar gaat de verrassing voor Lisa, want ze is jarig vandaag!
Ze rennen gauw een grot in en wachten tot het onweer voorbij is. Arme Lisa, kan ze haar verjaardag nu niet meer vieren?

Opnieuw een leuk Pixiboekje uit de Lente-Pasen serie. De varkentjes hebben tuinbroeken aan en Lisa draagt een tuinrok en heeft een mooie strik op haar hoofd. Het zijn gezellige ronde varkentjes om te zien, met fleurige blossen op hun wangen.
Nadat de picknick letterlijk in het water is gevallen komt meneer beer met een heel originele oplossing, zodat ze toch nog wat lekkers te eten hebben. Hij heeft zelfs een hele leuk alternatief voor de kaarsjes die op een verjaardagstaart horen bedacht. En zo heeft Lisa toch nog een superverjaardag.
Achterop het boekje staat een beeldraadsel waardoor uitgezocht kan worden hoe oud Lisa is geworden.


De Pixiboekjes kosten nog geen euro. Het formaat van de boekjes is 10 x 10 cm. Daardoor zijn ze makkelijk mee te nemen in een handtas of in de vakantiebagage.
Een vlot en origineel verhaaltje.


ISBN 9789050652261 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | maart 2017
Pixiboekje nr 027 | Formaat 10 x 10 cm. | Leeftijd 4+

© Dettie, 10 juni 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De kippendief
Anne-Marie Frisque


Harro de Vos is een beetje boos en verdrietig. Elk jaar krijgt Oskar de Paashaas alle eieren zodat hij ze kan beschilderen. Er blijft geen enkel eitje over voor Harro. Dat kan zo niet langer. Hij moet iets verzinnen zodat ook hij een lekker eitje krijgt. Slim als hij is, bedenkt hij dat de kippen die eieren legt, dus wat is er dan handiger om gewoon twee kippen mee naar huis te nemen? Zo gedacht, zo gedaan. Harro pakt twee kippen en rent er mee naar zijn hol.


Natuurlijk mist Oskar 's avonds zijn kippen en gaat op zoek. Mevrouw Uil zag Harro voorbij komen en eekhoorn wijst Oskar de weg naar het vossenhol. Tot zijn schrik zit Harro voor de opening! Hoe krijgt Oskar zijn kippen terug? Maar ook Oskar is heel slim en bedenkt een goed plan. Harro heeft daardoor zijn lesje wel geleerd en hij heeft bovendien best wel spijt. Gelukkig is Oskar een lieve Paashaas en zo komt ook voor Harro toch nog alles goed. Maar daar moet hij wel wat voor doen!


Een prettig boekje voor de kleintjes. De dieren zijn natuurgetrouw maar wel met menselijke elementen weergegeven en dat maakt ze natuurlijk ook zo aantrekkelijk. De verbaasde kippenkopjes zijn bijvoorbeeld erg leuk om te zien. Achterop het boekje staat nog een raadseltje.
Prima voorleesboekje voor de paasdagen.


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 04 Lente & Pasen.


ISBN 9789050652315 | Paperback | 24 pagina's | De Vier Windstreken | 2017
Nederlandse tekst M.E. Ander | Afmeting 10 x 10 cm | Leeftijd ca. 4+

© Dettie, 27 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Wie maakt de mooiste sneeuwpop?
Anne-Marie Frisque


Jesse en Lena zijn helemaal blij, het heeft gesneeuwd.  Ze gaan, samen met hun vrienden, snel naar buiten en al gauw vliegen de sneeuwballen over en weer. Maar Lena vindt het eigenlijk maar stom. Echt iets voor stoere jongens. Ze heeft een veel beter plan... 'Wat denken jullie van een sneeuwpoppenwedstrijd?' vraagt ze. Maar als ze klaar zijn, lijken alle sneeuwpoppen op elkaar, ze kunnen zo niet kiezen welke pop de mooiste is. Gelukkig krijgt Jesse een idee. Als ze nou eens thuis spullen halen om de poppen te versieren?


Zo gezegd, zo gedaan. En binnen de kortste keren staan er zes prachtige, heel verschillende sneeuwpoppen. De ene sneeuwpop is net een piraat, de andere krijgt een gewei, net als de rendieren van de Kerstman. Mogen kiezen we de mooiste, besluiten de kinderen.

Maar dan gebeurt het... als het nacht is, komen de poppen tot leven! En ze dansen heel de nacht.  Ze hebben een prachtig sneeuwpoppenfeest. En er is niemand die het ziet, behalve... de Kerstman. En die heeft een heel leuk plannetje...


Een lekker vrolijk, fantasievol verhaaltje, helemaal in de gezellige, warme kerstsfeer. De tekst is ondanks het kleine formaat van het boekje goed te lezen en de afbeeldingen verhogen de sneeuwpret in dit verhaaltje. Het eind is, letterlijk en figuurlijk, nog verrassend ook!


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 07 Kerst


ISBN 978905652513 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
Afmeting 10 x 10 cm | Nr. 052 | leeftijd 4+

© Dettie, 14 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER