jeugd 4-5 jaar

Kim van der Veen

Een kleine kerstboom met een grote droom
Kim van der Veen


Het boekje begint met een groep kerstbomen die helemaal klaar staan om met mensen mee naar huis te gaan.  Ze dromen van de glans en glitter als ze helemaal opgetuigd staan te pronken in de huiskamers.
De kleine kerstboom droomt hier natuurlijk ook van, maar jaar na jaar lopen ze hem voorbij. Toch blijft het boompje erin geloven, eens zal hij groot genoeg zijn, eens zullen ze hem kiezen, dat weet hij zeker!

Maar op kerstavond zakt de moed toch in zijn wortels. Wéér heeft niemand hem gekozen. De verkoper staat op het punt de boel af te sluiten en dan... komt er een klein meisje om de hoek en ze is onmiddellijk verliefd op ons kleine boompje! Papa wil liever een grote boom, maar...


'Deze wil ik!' zegt ze.
En ze trekt aan papa's jas.
Een met een glimlach
Haalt papa zijn pinpas uit de tas.


En zo komt het dat de grote droom van het kleine kerstboompje eindelijk uitkomt.


Het verhaaltje zelf is niet origineel, het is al vaker verteld, maar toch blijft het altijd een hartverwarmend gezicht, zo'n blije boom die staat te stralen met al die mooie versieringen in zijn takken.
De tekst is vrij groot afgedrukt in witte letters en is in rijmvorm geschreven, wat altijd lekker voorleest.


De afbeeldingen tonen een sfeervolle kerstavond met diepblauwe lucht vol sterren, kleurige lampjes en natuurlijk sneeuw! Ook als de boom binnenstaat spat de knusheid van de pagina's. Een boekje waar je vanzelf een kerstgevoel van krijgt.


Kim van der Veen (1997) is opgegroeid in Leeuwarden en studeert aan de Academie voor Popcultuur. Al van jongs af aan wilde ze altijd nieuwe creatieve dingen uitproberen. Tekst, Illustratie, schilderen, muziek, bloemsierkunst, de lijst is eindeloos. Hobby’s werden passies en met die passie heeft ze zich nu gestort op het schijven en illustreren van kinderboeken. ‘De kleine kerstboom’ is haar debuut.


ISBN 9789493245235 | Hardcover | 24 pagina's | Uitgeverij Palmslag | 24 november 2021
Afmeting: 20 x 25 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 20 december 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER