jeugd 4-5 jaar

Marc-Uwe Kling

https://marcuwekling.de/en

https://www.astridhenn.de

 

De NEEhoorn en de Slangzaam
Illustraties: Astrid Henn
Tekst: Marc-Uwe Kling


In het land waar alle bewoners giga-gelukkig zijn
waar iedereen - groot en klein

de hele dag koekjes mag eten[...]

daar zegt slecht één dier altijd: 'Nee!'
Daar bedoel ik dus de NEEhoorn mee.


Als NEEhoorn in de buurt is, dan ontstaat er gelijk een hoop gedoe. En helemaal als NEEhoorn Prinses Welles tegenkomt, dan hebben ze gelijk ruzie. En in dit verhaal gebeurt dat ook weer. KUS m'n KONT-hond probeert nog de boel te zussen maar NEEhoorn heeft het wel weer gezien.
'Ja, doei,' zegt hij en gaat er vandoor.


Al mopperend rent hij het Heerlijke Hartenwoud uit en ook tegen de gevleugelde Kaboutervogels gromt en bromt hij. Hij rent regelrecht de Dichte Donkere Jungle in, dat past beter bij zijn humeur. Maar NEEhoorn kent daar de weg niet en gaat maar zitten. En het is daar dat hij Slangzaam ontmoet. 'Vind jij ook dat alles zzzo... ssslanzzzaam gaat?' vraagt hij aan NEEhoorn. Slangzaam verveelt zich echt helemaal te pletter.


Nou daar weet NEEhoorn wel wat op. Hij heeft wel honderdduizend ideeën... Maar wat hij ook voorstelt, Slangzaam zegt overal NEE op! Tijd voor NEEhoorn om weer verder te gaan.
En dan komt hij op een plek die zo mooi is, dat hij het wil delen met de dieren uit het Heerlijke Hartenwoud. Maar hoe kan hij ze nou roepen? Hij is veel te ver weg...


Het is een heerlijk komisch verhaal, vol woordgrappen zoals aan de namen van iedereen al te merken is. Astrid Henn heeft alle dieren in haar afbeeldingen ook een heel eigen karakter gegeven. Met Slangzaam speelt ze ook een spelletje, hij rolt zich langzaam om NEEhoorn heen, even denk je o jee, daar gaat EENhoorn, gelukkig gebeurt dat niet maar spannend is het wel! Middenin het boek zit zelfs nog een mooie uitklapplaat!Kinderen zullen het verhaal geweldig vinden, niet alleen om de grappige namen maar ook om het leuke avontuur dat NEEhoorn beleeft.


Achterin het boek kunnen ze ook nog allerlei opdrachten uitvoeren én het Ladderssspel spelen...!


ISBN 9789021463636 | Hardcover | 54 pagina's | Uitgeverij Volt | 30 augustus 2022
Knap vertaald door Jaap Robben | Afmeting 22,4 x 27,7 cm | Leeftijd 5-105 jaar

© Dettie, 13 december 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER