jeugd 4-5 jaar

Pip Jones

http://www.pipjones.net

http://www.saraogilvie.com

 

Sara Snufje
illustraties: Sara Ogilvie
tekst: Pip Jones


Sara Snufje is een heel vindingrijk meisje. Ze vindt de meest bijzondere dingen uit, zoals de Theeweldig een machine die geweldig goed thee kon inschenken, maar helaas gaat er steeds was mis. De ene keer schiet er een schroefje los de andere keer slaat een machine op hol...


Sara kon er niet tegen als iets mislukte.
Ze werd dan woedend en schreeuwde en maakte veel drukte.

Ze riep dan: 'Ik kan het niet
Ik hou er mee op!'
En gaf haar uitvinding
een keiharde schop!


Maar opa ziet dat anders, je hebt het tenminste wel bedacht en geprobeerd zegt hij dan. Gewoon doorgaan. Maar dat weet Sara wel... Ze wil gewoon iets maken dat werkt!

En dan breekt de dag aan waarop alles verandert. Die dag valt er namelijk een kraai uit de lucht, het arme dier is gewond. Hij kan nooit meer vliegen zegt de dierenarts even later. Maar dan kent hij Sara nog niet! Sara verzint van alles om de kraai op te vrolijken maar ja een vogel moet vliegen, dat snapt Sara ook wel. Maar de kraai blijft somber, hij mist zijn vliegvriendjes enorm. Sara wil hem zo graag helpen maar weet niet hoe. Gelukkig is opa er ook nog.


'Sara'  zei grootvader. ' Je kunt vast iets verzinnen.
Hier is je gereedschap. Ga maar beginnen.'


En zo gebeurde het. Sara studeerde, Sara schroefde, boorde en timmerde. Ze verzon het ene stel vleugels na het andere... Maar niets werkte goed, totdat Sara iets geweldigs had bedacht... Zou het nu eindelijk lukken?

Naast het grappige verhaal en de fraaie rijmende tekst vinden we in dit boek ook erg aansprekende afbeeldingen. Sara Snufje zit écht vol goede ideeën en Sara Ogilvie weet dit erg leuk in beeld om te zetten. Vooral haar machines en vleugelideeën zijn héél bijzonder om te zien!


ISBN 9789047709817 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | juli 2017
Afmeting 26,8 x 26,8 cm | Vertaald door Jesse Goossens | Leeftijd 4+

Dettie, 21 oktober 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER