jeugd 4-5 jaar

Kirsten Boie & Silke Brix

De kleine piraat
illustraties: Silke Brix
tekst: Kirsten Boie


De kleine piraat heeft maar een saai leven. Hij klimt elke ochtend in de mast, kijkt of hij een schip ziet en als dat zo is vaart hij er snel op af en valt aan. Iedereen is bang voor hem dus rennen ze weg als ze hem zien. Hij pakt alle sieraden en geld en juwelen en vaart weer weg. Heel saai allemaal.
Soms telt hij alle schatkisten die hij aan boord heeft maar hij kan maar tot twaalf tellen dus dat schiet ook niet op.
De kleine piraat zou het wel eens leuk vinden om een praatje te maken. Als ik nu eens heel vriendelijk zeg dat ik hun schip kom beroven, dan zullen ze vast wel met me praten bedenkt hij. Zo gezegd zo gedaan. Maar nee hoor dat helpt niet.
Maar op een dag ziet hij weer een schip en vaart er naar toe. 'Ik ga enteren' roept de kleine piraat. Maar de schipper is deze keer niet bang, 'Doe maar wat je wil' zegt hij zelfs... de kleine piraat snapt er niets van, maar hij vindt het wel leuk, eindelijk iemand die met hem praat! Hij heeft zelfs een heel leuke dag! Maar hoe kan het nou dat deze kapitein niet bang is?


Bij dit grappige verhaal staan erg vrolijke, aparte afbeeldingen. De kleine piraat is een jongetje die, samen met de kat, op het grote piratenschip onder een rieten afdakje in een hangmat slaapt. Niet het jongetje heeft een lapje voor zijn oog maar de kat! Die kat is zijn maatje en valt ook aan als de kleine piraat aanvalt. Op een skateboard springt de kleine piraat dan van het ene schip op het andere... De kat neemt gewoon een enorme sprong.
De kleine piraat draagt een vrolijke short en gympen. Grappig is ook dat alle volwassenen bang zijn voor de kleine piraat behalve de laatste schipper dan.
Ook de ratten op het piratenschip zijn lekker bezig, ze stelen de heerlijkste kaassoorten en zijn goed in het afbreken van muizenvallen.
Erg leuk en mooi verzorgd boek.  


ISBN 9789051162493 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij De vier windstreken juni 2012
Der kleine Pirat Nederlandse tekst verzorgd door Ineke Ris Vanaf 4 jaar

© Dettie, 27 juni 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER