jeugd 4-5 jaar

Noelia Blanco & Valeria Docampo

De Vallei van de Wentelmolens
illustraties: Valeria Docampo
tekst: Noelia Blanco


Stel... je woont in een land waar door één druk op de knop alles perfect wordt, je hoeft nergens meer over te dromen, je hoeft geen wens meer te doen als je een vallende ster ziet, want alles is er al. Zou dat leuk zijn? Of zou dat saai zijn?
In dat land is het zo goed en volmaakt dat zelfs de wentelmolens zijn gestopt met draaien en de wind is gestopt met blazen. De mensen van het volmaakte land merken het niet eens, ze hebben de modelmachines toch?


Stel dat je in zo'n land woont, zou je dat fijn vinden? Anna, de naaister die in de Vallei van de Wentelmolens woont, vindt het niet fijn, zij vond het dromen juist zo leuk en ze kan het ook niet laten. Ze droomt van sterrenknoopjes en wolkenmantels... 's Nachts is ze wakker en droomt haar dromen.
Stel dat je op een nacht de Vogelman bij de wentelmolens ontmoet en hij vertelt je dat hij graag wil vliegen, dat is zijn grote droom. Wat doe je dan? Anna, weet het wel... Maar kan ze het ook waarmaken?
Stel dat je mensen weer kunt laten dromen, weer wensen kunt laten hebben, alleen maar door een blaasbloem weg te blazen? Zou je dat doen?
Anna deed het. Zij blies de blaasbloem weg en de ingeslapen wind werd daardoor wakker, de wentelmolens begonnen weer te draaien en zij bliezen de wind vol verloren en vergeten wensen door de straten en steegjes. Mannen, vrouwen en kinderen voelden het ineens weer kriebelen in hun lijf, ze droomden hun dromen weer.
De modelmachines gingen stuk en de Vogelman lachte.


Stel dat je zo'n verhaal zou kunnen lezen en dat bij dat verhaal ook nog eens de prachtige afbeeldingen kon zien van de wentelmolens, de modelmachines, de blaasbloemen, mooie waaiharen en de geweldige Vogelman met zijn lieve snoet en enorme lange snavel.
Zou je zo'n boek, waar dat verhaal in staat, kopen? Ik wel!


Stel dat je alvast enkele afbeeldingen uit het boek wilt zien, dan kan die droom alvast waargemaakt worden...
Klik hier en bekijk de eerste 6 illustraties in de bovenste rij.


ISBN 9789058388728 Hardcover 40 pagina's De eenhoorn september 2013
Uitstekend vertaald door Siska Goeminne Leeftijd 5+

© Dettie, 25 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER