jeugd 4-5 jaar

Mark Haayema

Johannes de parkiet
illustraties: Medy Oberendorff
tekst: Mark Haayema


Wie dit boek ziet, is meteen verkocht, dat kan niet anders.
Wat een schatje is die Johannes...
Of toch niet?


Want als we het verhaal lezen dan blijkt dat hij een paar vervelende eigenschappen heeft.Hij heeft bijvoorbeeld een hekel aan vreemde vogels! En Gijs zijn baas heeft hem in een heel grote volière gezet, waar volop ruimte is, niet zo gek dat er op een dag een stel zebravinken bij komen.


Johannes vindt het maar niks. Hij wil best toegeven dat het zaad dat Gijs nu in de volière zet lekker is, en ach, die zebravinkjes zijn ook wel gezellig. Maar waarom nu weer die twee ara's? En die kwartels en die... er komen een heleboel 'indringers', vindt Johannes. Het wordt veel te druk! Maar eigenlijk is de volière groot genoeg, en Gijs weet dan ook een slimme oplossing om er voor te zorgen dat Johannes de vreemde vogels accepteert.

Het gedrag van Johannes is heel herkenbaar, iedereen moet wennen aan nieuwe mensen om zich heen. Het verhaal is dan ook niet zo verrassend al blijft de boodschap altijd goed: ook vreemde vogels kunnen vrienden zijn! Maar de illustraties zijn wonderschoon! Zo levensecht dat het haast geen tekeningen lijken!
Waarschijnlijk zijn het dat dan ook niet, is het een combinatie van foto en tekening. Maar zo mooi uitgewerkt!


Dit boek is een van de Kerntitels voor de Kinderboekenweek 2018, thema vriendschap.

Medy Oberendorff is geschoold als wetenschappelijk illustrator. Op haar site zie je nog meer prachtige afbeeldingen. https://medyoberendorff.nl

Mark Haayema is schrijver van Jeugdboeken, Jeugd-tv-series, Jeugdliedjes en Jeugdtheatervoorstellingen. In 2011 verscheen zijn eerste kinderboek 'De held van alle helden'. Ook op zijn site is van alles te vinden. https://www.markhaayema.nl


ISBN 9789047623984 | Hardcover | 365 pagina's | Rubinstein Publishing | maart 2018
Afmeting: 29,1 x 23,5  cm. | Vanaf 4 jaar

© Marjo, 29 augustus 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER