jeugd 4-5 jaar

Coco & June

Hun liefde voor mooie illustraties inspireerden Coco & June oftewel Karen Leten en Barbara Soenen tot het zelf schilderen en schrijven van kinderboeken.Zij leerden elkaar kennen op de Academie voor Schone Kunsten.

https://www.facebook.com/barbara.soenen.1

Zie ook de recensie over het mooie dier boek

 

Een Museum om nooit te vergeten
Coco & June


Een uitstekende titel die je letterlijk kunt nemen, want wat is er aan de hand?
Tommy het allerliefste hondje van prinses Flo is een paar weken geleden overleden. Natuurlijk is de prinses heel verdrietig en heeft ze nergens zin meer in.
Maar waar prinses Flo vooral bang voor is, is dat ze Tommy zal vergeten.


De koning piekert zich suf, hoe kan hij ervoor zorgen dat de prinses weer goed gaat eten en minder verdriet zal hebben? En ineens weet hij het!
De volgende dag doet de koning via de radio een oproep aan alle kunstenaars van het land om een kunstwerk te maken van teckel Tommy! De prinses vindt het zo'n goed idee dat ze zowaar haar pannenkoek helemaal opgegeten heeft.

Al snel stromen de kunstwerken binnen, de statige teckel met kroon vindt de prinses maar niets, maar het staartje dat je ziet kwispelen tussen de bloemen vindt ze geweldig! Er is ook een heel vreemd schilderij bij, en de kok is wel héél enthousiast daarover. Maar het prachtige beeld van Tommy, slapend op zijn kussentje geeft echt troost.
Op het laatst zijn er zoveel kunstwerken, en zoveel variaties op de teckel te zien, waardoor de prinses roept, het lijkt wel een museum!
En dát brengt de koning op een nieuw idee.


Het verhaal zelf is al leuk hoewel het wel af en toe een beetje vreemde sprongen maakt, maar het allerleukste is dat de kunstenaars die hun werk komen brengen, kunstenaars zijn die heel beroemd zijn. We zien Frida Kahlo in de rij  staan, evenals Dali, Marina Abramović  Banksy, Takashimi Murakami etc.
Op andere pagina's zien we weer kunstwerken die we herkennen als werk van bekende kunstenaars. Zoals de fleurige beeld van een teckel (Niki de Saint Phalle), een heel grote bloemenhond (Jef Koons), De hond met allemaal wolken op zijn lijf (Margritte) en nog veel meer.
Het maakt het een heerlijk boek waardoor de kleine kunstliefhebbertjes alvast kennis kunnen maken met allerlei stijlen en werken van kunstenaars.


Achterin het boek staan per pagina alle kunstenaars gemeld.

Zie ook het Inkijkexemplaar (pdf)


ISBN 9789002277269| Hardcover | 48 pagina's | Davidsfonds Infodok | 25 oktober 2022
Afmeting 22,8 x 29,6 cm | Leeftijd 5-100 jaar

© Dettie, 19 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER