jeugd 4-5 jaar

Carolijn Leisink

http://wordpress.leisink.nl

https://marugakoops.com

 

Hiep hiep hoeree!
Illustraties: Maruga Koops
Tekst: Carolijn Leisink


Logeren bij oma, dat is altijd leuk toch? Een oma verwent je altijd…
Maar de oma van Abby is dol op koken, en vindt dat even belangrijker dan spelen met haar kleindochter. Ze vindt dat Abby wel kan gaan spelen met andere kinderen in de buurt.
Maar Abby kent die kinderen niet, dat idee vindt ze niet zo leuk. Dan bedenkt ze iets anders: haar neef Gian heeft een band, en hij vindt het heel leuk om te komen spelen bij oma!
En dus maakt Abby briefjes:


‘Er is feest op nummer tien.
En mijn lieve oma, die wil iedereen graag zien!’


Die arme oma: ineens is haar huis vol en ze is niet jarig of zo! Ook kent ze al die mensen niet! Gian wel natuurlijk. Hij stelt de band op in de keuken en voor oma weet wat er gebeurt, is het huis vol met dansende mensen, die smullen van haar eten.
Wat denk je: vindt ze dat een leuk idee van Abby?

Je kan er niet om heen: de personages in dit prentenboek hebben veelal een andere kleur. Er wordt verteld dat oma Surinaamse gerechten aan het koken is, de conclusie is snel getrokken. De mensen die op het feestje afkomen zijn multicultureel.


Eigenlijk zou het in de boekenwereld vanzelfsprekend moeten zijn, deze mix van culturen, maar dat is het dus niet. In het grootste deel van de prentenboeken die de afgelopen jaren verschenen, en helaas ook nu nog, zijn de personages blank. Het moet dus vermeld worden dat de hoofdpersonen in dit boek dat niet zijn.
Dat het gezegd moet worden is jammer, dat het het geval is, is een reden voor een feestje!

De tekst is op rijm, een leuk verhaaltje over zomaar een feest vieren. De illustraties zitten vol kleur, passend bij een feestje!

Carolijn Leisink is docent drama. Ze combineert graag maatschappelijke onderwerpen met theater en schrijven. Ze werkt op de ISK (De Internationale Schakel Klas)  in Arnhem.
Maruga Koops is een Nederlandse illustrator.


ISBN 9789044844108 | hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis| februari 2022
Afmeting: 26,9 x 25,7 x 1 cm | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 12 april 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER