jeugd 4-5 jaar

Fiona Woodcock

http://www.fionawoodcock.com/index.html

 

altZoë zie je niet
Fiona Woodcock


Zoë speelt graag met haar vrienden, Katie, Freddie en Lizzie, en het liefst doet ze dan verstoppertje. Als je weet wat de speciale gave is van dit meisje, snap je wel waarom dat haar favoriete spel is! Ze wint altijd, want ze kan zich ontzettend goed verstoppen. Ze kan namelijk verdwijnen in de achtergrond. Als ze op een bank met een bloemenopdruk zit, zie je alleen haar hoofd. Als ze in een veld met zonnebloemen is, is ze zelf net een zonnebloem.


Op haar verjaardag ontdekt ze dat het eigenlijk voor haar vrienden helemaal niet zo leuk is dat ze haar nooit kunnen vinden. Natuurlijk doen ze verstoppertje: Zoë is jarig en mag het zeggen. Maar als de vrienden haar na een tijdje nog steeds niet gevonden hebben, geven ze het op, en gaan ze lekker ijsjes eten.


En daar staat Zoë. Tussen de ballonnen. Als een ballon. Zo is haar verjaardag helemaal niet leuk! Daar moet ze iets op verzinnen. En dat doet ze dan ook, want behalve heel goed in camoufleren, is Zoë ook een slim meisje…


Dit is op de eerste plaats een zoekboek. Want natuurlijk moeten ook de jonge lezer zoeken waar Zoë uithangt. Maar het is ook een levensles: want het is toch wel prettig om ook anderen aan kans te geven hun talenten te laten zien. Want misschien kunnen je vrienden ook wel heel bijzondere dingen die jij zelf niet kan!


Een fleurig boek met een sprekende titel, leuk om samen met een kind te bekijken en voor te lezen.


ISBN 9789044830330 | Hardcover| 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | juli 2017
Leeftijd 4+

© Marjo, 27 september 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER