jeugd 4-5 jaar

Alex Sanders

Piratosaurus 
De koning van de piraten

Alex Sanders


Voor de dinosauruskenner heeft Alex Sanders een verrassing: er bestaat ook een piratosaurus!
Hij is eigenlijk een T-rex, een angstaanjagende T-rex, die hard kan brullen en zich uitgedost heeft als een piraat. Hij heeft een ooglapje, een piratenhoed, met een houten been en een van zijn voorpoten is een ijzeren haak!
Die kun je maar beter niet tegenkomen! Hij woont op een eiland, in gezelschap van slingeraapjes, die wèl zijn beste vrienden zijn.


Als er zeerovers komen die denken op het eiland waar Piratosaurus woont, hun buit veilig te kunnen verstoppen, dan schrikken ze zich wild. Ze worden opgewacht door een monster! En erg genoeg is het ook een piraat. Maar dan een die groter en sterker is dan zij.
Hij is intussen al stinkend rijk geworden, zoveel goud en juwelen heeft hij al verzameld. Hij wil alle schatten van de zee.


Nou alle: de bananen en pinda’s hoeft hij niet. En die had hij maar beter net als alle juwelen wel kunnen afpakken…


Lees het verhaal maar!


Vaak zijn de figuren in een prentenboek schattig om te zien of in ieder geval ‘normaal’. Maar nu gaat het om een avonturenverhaal over echte zeerovers en een dinosaurus die nog machtiger wil zijn dan hij al is. De tekeningen behalve die van de aapjes, zijn aangepast aan het verhaal, best eng eigenlijk.
Dat is weer eens een andere soort prentenboek, en ook hier zijn liefhebbers voor.


ISBN 9789492986764 | Hardcover | 36 pagina’s | Uitgeverij Boycott| maart 2024
Vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg | Afmeting 21,6 x 25,9 cm | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 14 april  2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER