jeugd 4-5 jaar

Bonny Becker & Kady MacDonald Denton

http://www.bonnybecker.com

http://www.kadymacdonalddenton.ca

 

altBeer is jarig
Illustraties: Kady MacDonald Denton
Tekst: Bonny Becker


Of beter: Beer is niet jarig!!


Op de dag dat Beer jarig is, klopt Muis aan. Hij heeft een handgeschreven uitnodiging in zijn hand: er is feest bij Beer. Met taart, en ballonnen en cadeautjes. Maar Beer weet van niets, want hij heeft een hekel aan jarig zijn. Als hij de uitnodiging beter bekijkt merkt hij op dat het door Muis zelf geschreven is!
Muis geeft het toe. Maar een feestje is toch leuk! Niks ervan, zegt Beer en zwiept Muis het huis uit met de bezem waarmee hij zijn huis aan het vegen was.
Maar Muis geeft niet op...


Een nors kijkende Beer is verwoed aan het poetsen en wassen, hij wil beslist geen feest, hoe Muis ook aandringt. En Muis verzint iedere keer wat anders, heel grappig! Hij komt zelfs verkleed als de kerstman door de schoorsteen, en verlokt Beer zo tot de uitspraak dat het geen Kerstmis is, maar zijn verjaardag! Ha, zegt Muis tevreden. Dus toch.
Maar er komt nog steeds geen feest. Integendeel, Beer wordt steeds bozer, en dat zien we aan de grote dik gedrukte letters.
Zou Muis slimmer zijn dan Beer? Of wordt er echt geen feest gevierd?


De tekeningen zijn erg fraai van kleur, het zijn  aquareltekeningen in pastel. Iedere scène in het verhaal staat op twee volle pagina’s uitgebeeld, met een stukje tekst. Er is heel veel te zien. Veel details, dus veel kijkplezier voor jong en oud.
Voorlezen is ook heel leuk, omdat er in de tekst woorden zitten die je kan voordragen. Er staat bijvoorbeeld iedere keer als Muis aan de deur is, ‘klop-klop-klop’. Of ‘kribbel, kribbel, krabbel’ Zulke herhalingen zijn er meer en daar kun je wat mee als voorlezer.
Simpel maar doeltreffend is dit verhaaltje over de vrienden Beer en Muis.
Ik dacht dat ik al eens meer iets over Beer gelezen had, maar ik denk dat het niet zo is. Het was vast een andere beer.


ISBN  9789089671431 |hardcover|48 pagina's|Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren|oktober 2013
Vertaald uit het Engels door Berd Ruttenberg Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 21 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER