jeugd 4-5 jaar

David Vlietstra

https://davidvlietstra.jimdofree.com

https://www.facebook.com/BarbaraDenefIllustrations

 

Timmies tornado
Illustraties: Barbara Denef
Tekst: David Vlietstra


‘Timmie zat graag lang in bad
daar hield hij heel veel van
zijn handen werden rimpelig
‘Kijk nou, ik ben een oude man!’


Dat vindt zijn moeder niet zo leuk, zij wil een jonge zoon en trekt gauw de stop eruit. Als Timmie dan blijft zitten geniet hij van het langzaam wegkolkende water. Hé, een tornado! En dan slaat de fantasie op hol: de tornado blijft maar rondtollen, en wordt Timmies nieuwe speelkameraadje. Maar de tornado eet alles wat binnen zijn bereik komt, en groeit en groeit. Tot het moment komt dat het fout gaat. Timmie moet afscheid nemen van zijn vriendje. Dat gaat niet zonder slag of stoot.


Een erg grappig fantasieverhaal over een bijzondere huisvriend. Het verhaal is op rijm gesteld, op iedere pagina een of soms ook twee of drie vierregelige versjes. Dat leest lekker voor.


Er zitten voors en tegens aan het hebben van een huisvriendje. Al neem je als je een huisdier wilt natuurlijk geen tornado, je moet er voor zorgen, het wezen stelt eisen, en lukt dat altijd wel?


‘De tornado mag hier blijven als jij maar de verzorging doet.’


Bij een tornado weet je van tevoren wel dat het niet zal lukken, maar natuurlijk is de boodschap hetzelfde bij een meer voor de hand liggend dier.
Het loopt dan ook uit de hand, als de tornado steeds groter wordt.


De illustraties zijn fleurig, realistisch en vol details. Alleen de vader van Timmie vind ik minder gelukt, hij lijkt ondanks zijn baard zelf op een kind. Dat is de enige opmerking bij dit verder sprankelende verhaal dat een leuke twist heeft op het eind.


ISBN 9789044836790 | Hardcover | 32 pagina’s | Uitgeverij Clavis | december 2019
Leeftijd vanaf 4 jaar.

© Marjo, 24 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER