jeugd 4-5 jaar

Cat Weatherill

Een lichtje in de nacht
tekst: Cat Weatherill
illustraties: Alison Edgson


Stijn en papa konijn zijn onderweg naar huis. Het wordt al donker en het waait heel hard. Gelukkig heeft papa de oude lantaarn meegenomen. Al vindt Stijn die lantaarn wel héél érg oud.
Maar papa denkt er anders over, als hij de lantaarn aansteekt zegt hij: 'Kijk Stijn, met dit licht boven je bolletje, komen we veilig bij ons holletje.'
Onderweg naar huis kunnen ze dankzij de lantaarn nog heel veel dieren helpen. Zoals Otter die 'Oh, harige snorharen nog aan toe!' door de harde wind zijn hengel is kwijtgeraakt en hem nu in het donker niet meer vinden kan.
De dieren zijn zo blij met de hulp van Stijn en vader konijn dat ze allemaal wat lekkers meegeven.  En als ze eenmaal veilig thuis zijn aangekomen, bakt mama konijn appeltaart van Uils appels en smullen ze van de bramenkoekjes en cake en heerlijk zoete aardbeienjam.
Stijn is nu maar wat blij met die oude lantaarn. Papa moet zelfs beloven dat hij nooit een nieuwe lantaarn zal kopen!


Een lief verhaaltje over Stijn en vader konijn. Vader zingt graag rijmende zinnetjes en Stijn vindt dat best wel leuk. Hij zingt lekker mee met papa.
De vriendelijke afbeeldingen zijn in heldere en warme kleuren gemaakt, maar het allerleukste is dat er een 'echt' lantaarntje in het boek zit. Als je er met je vinger op duwt gaat hij aan. Een verhaal (voor)lezen vlak voor het slapen gaan met zo'n gezellig lampje aan is natuurlijk helemaal geweldig.  Leuk bedacht.


Cat Weatherill werkt al jaren als professioneel verhalenverteller, zowel voor publiek als op papier.


zie ook http://alisillustrationblog.blogspot.com/


ISBN 9789026129421 Hardcover Formaat 25 x 24 cm 16 pagina's Uitgeverij Fontein kinderboeken september 2011
Vertaald door Jouke Akveld Leeftijd: vanaf 4 jaar

© Dettie, 26 september 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER