jeugd 4-5 jaar

Rinna Hermann & Sanne Dufft

De zandolifant
illustraties: Sanne Dufft
tekst: Rinna Hermann


Tijn zit in de zandbak en verveelt zich een beetje, er zijn geen vriendjes om mee te spelen. Hij woelt met zijn handen en voeten door het zand en tekent maar wat. Ineens ziet hij dat hij een olifant getekend heeft! Was die olifant maar écht denkt Tijn.
Van al dat tekenen in het warme zonnetje is Tijn slaperig geworden. Hij gaat lekker liggen in het zand, precies in de krul van de slurf.
Diezelfde slurf maakt hem een tijdje later wakker. Tijn wordt op de rug van de zandolifant getild. De olifant schudt met zijn kop, zand waait op en dan... trompettert de olifant een spreuk en is Tijn ineens in een prachtig zandkasteel waar allemaal kinderen spelen. De hele burcht staat vol bijzondere zanddieren waarmee Tijn kan praten!
Tijn heeft een heerlijke dag vol avontuur, plezier, storm, regen en... zand!

Het is een verhaal dat in een prachtige, fantasievolle kindersfeer weergegeven is. Je zou willen dat je zelf zo'n bijzonder avontuur mee mocht maken. Niets is gek, alles kan zomaar gebeuren of verzonnen worden.
De tekst is in duidelijke letters weergegeven en staat soms doorheen de afbeelding gedrukt en de andere keer los van de prenten.


De zanddieren zijn kostelijk weergegeven door Sanne Dufft die met dit boek haar debuut als prentenboekillustrator beleeft. De dieren zijn fascinerend en erg aantrekkelijk om te zien. Vooral de olifant is geweldig, een lieve, goedmoedige lobbes in doen en laten maar ook qua uiterlijk.

Kinderen zullen erg genieten van de wonderlijke avonturen van Tijn en helemaal in het verhaal opgaan.


Zie ook het Inkijkexemplaar (klik op Buchfragment)


ISBN 9789060387559 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Christofoor februari 2015
Afmeting 23,8 x 21,4 cm Leeftijd 4+

Dettie, 13 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER