jeugd 4-5 jaar

David Litchfield

http://www.davidlitchfieldillustration.com

 

De jonge kerstman
en de speelgoedwinkel van de gebr. Claus
David Litchfield


Iedereen denkt dat de kerstman een mengeling is van Sinterklaas en Santa Claus. Nederlandse mensen die naar Amerika emigreerden vierden natuurlijk daar ook Sinterklaas. De Amerikanen vonden dat wel leuk en noemden hem Santa Claus en begonnen elkaar cadeautjes te geven, maar dan niet op 5 december, de verjaardag van Sinterklaas, maar op 25 december, de verjaardag van Jezus. Het grappige is dat ondertussen ook in ons land de Kerstman een bekend verschijnsel is.


David Litchfield weet echter dat de Kerstman helemaal geen verkapte Sinterklaas is! Welnee. In zijn boek vertelt hij ons namelijk hoe Nicky, de later kerstman, ooit als jongen begon te werken in de speelgoedwinkel van zijn drie ooms, de gebroeders Claus. Deze maakten het mooiste speelgoed, met die speciale fonkeling, die magie, dat alles aantrekkelijk maakt. De ooms wisten dat elk stuk speelgoed naar dat ene speciale kind zou gaan.
Nicky vond het heerlijk al die blije kinderen in de winkel te zien.


Maar voor de winkel stonden vaak kinderen naar binnen te gluren. Nicky wilde ze graag alles laten zien in de winkel maar zo gauw ze hem zagen renden ze weg.
Op kerstavond besloot Nicky de kinderen te volgen. Ze woonden in een tunnel die werd verlicht door vuurvliegjes!
Ze vertelden dat ze helemaal geen geld voor speelgoed hadden, alle kinderen hadden zelfs nog nooit speelgoed gehad. Nicky vond dit zo erg dat hij ter plekke besloot elk kind in de stad een cadeau zou geven.


De ooms gingen aan de slag in hun geheime werkplaats en in één dag maakten ze een enorme berg cadeautjes. Maar hoe moesten al die cadeautjes nou bezorgd worden in één nacht tijd, want Nicky wilde per se de volgende nacht stiekem alle cadeautjes brengen.
Gelukkig wisten de ooms daar ook wat op. En zo ontstond de yule 3000 die door de lucht getrokken zou worden door rendieren...


Hiermee is het verhaal nog lang niet afgelopen want Nicky loopt tegen allerlei problemen aan die je als beginnende kerstman nu eenmaal moet ondergaan. Gelukkig hebben de tunnelkinderen wel voor hetere vuren gestaan en vormen een geweldig hulp voor onze jonge Kerstman.


Het geheel is een heel sprankelend kerstververhaal geworden waarbij de mooie afbeeldingen het verhaal nog meer bijzonder maakt.
Zoals altijd bij deze uitgeverij is het boek prachtig verzorgd, kinderen zullen echt genieten van dit vrolijke verhaal!


ISBN 9789051169287 | Hardcover | 40 pagina's | De Vier Windstreken | 9 september 2022
Afmeting 22,8 x 30,6 cm | Nederlandse tekst Joukje Akveld | Leeftijd 4+

© Dettie, 24 december 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De beer, de piano, en het concert van Kleine Beer
David Litchfield


In dit derde deel over de beer die zo mooi piano kan spelen zien we dat Beer samen met hond Bruno nog steeds grote concerten geeft en ze spelen de sterren van de hemel. Maar de jaren verstrijken en het wordt allemaal wat minder leuk. De piano is niet meer zo in trek, er komen steeds minder mensen luisteren en op het laatst besluit Beer terug te keren naar het bos, voorgoed...


Daar moet hij wel wennen aan zijn nieuwe leven zonder glans en roem, maar als hij vader wordt van Kleine Beer dan is de glans weer terug en meer dan dat. Samen met zijn dochter ontdekt hij de wereld opnieuw. Ze spelen in het gras, zwemmen in de rivier, klimmen in bomen etc.
En dan, op een dag, ontdekt zij een vreemd ding. Het is de piano van haar vader en zo leert zij de verhalen over zijn succes kennen. Maar ook hoort zij hoe dat succes afliep. En dát brengt haar op idee...


Zoals de titel aan aangeeft komt er een concert, maar wat voor concert? Dat blijft een verrassing, want dat kun je in het boek lezen.
Wel weten daarna alle dieren dat de muziek voor altijd in hun hart zal zitten...


Opnieuw een boek dat je bijblijft. Net als in zijn voorgaande twee boeken over Beer voel je bijna de warmte en het plezier dat muziekmaken geeft.
Ook wel eens leuk dat een beer een dochter krijgt in plaats van een stoere berenzoon. e


De illustraties zijn opnieuw hartverwarmend en sfeervol. Is dit het afsluitende boek over Beer of zullen er nog meer delen volgen?
Laten we op het laatste hopen.


ISBN 9789051168334 | Hardcover | 40 pagina's | De Vier Windstreken | maart 2021

© Dettie, 2 augustus 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De beer, de piano, de hond en de viool
David Litchfield


In het vorige boek van David Lichtfield maakten we al kennis met de beer die prachtig piano leerde spelen, ontdekt werd en grote successen boekte. Maar in zijn hart bleef hij de beer uit het bos. Deze beer ontdekt op zijn beurt Bruno, die fantastisch mooi kan spelen op de viool. Maar wie is Bruno?


Bruno is de hond van Hector, de man die zijn geld verdient met viool spelen op straat. Bruno aanbidt zijn baasje, ze zijn dikke vrienden, waar Hector gaat, gaat Bruno ook. Maar de zaken gaan slecht. "Wie wil er nog naar een oude vioolspeler luisteren als je ook een concert kunt bezoeken van een pianospelende beer?" verzucht Hector. Hij bergt zijn viool voorgoed op en sukkelt een beetje de dagen door en slaapt overdag en 's nachts  heel erg veel. Wij als lezer zien wat Bruno in die tijd doet... Hij speelt viool! En heel mooi ook! Zelfs tenentintelend, vingerknippend, adembenemend prachtig!
Als Hector dit ontdekt moet hij even slikken, Bruno speelt veel mooier dan hij ooit zal kunnen.


En zo komt het dat de beroemde beer Bruno ontdekt. Hij nodigt Bruno uit met hem mee te reizen samen met zijn de andere muzikale dieren van zijn nieuwe band.
Hector vindt het vreselijk en is ook een beetje jaloers, hij is om die reden niet zo aardig voor Bruno, waardoor deze heel verdrietig vertrekt. Hector heeft gelijk al spijt, hij roept nog maar is te laat. Bruno is al onderweg...
Hector mist Bruno vreselijk. En dan... treedt Beers Big Band op in de stad! Zal hij, Hector, gaan kijken? Maar misschien wil Bruno hem nooit meer zien.


Het wordt een héél speciale avond, die heel anders verloopt dan Hector gedacht had.


Net als in het eerste deel zijn de afbeeldingen warm en vol leven. We zien dat in de drukke straten via aanplakbiljetten al wordt aangekondigd dat Beer muzikanten zoekt... Beers Big Band wil jou! Het is ook grappig dat Bruno 's nacht een heel eigen leven leidt, een leven dat wij wèl meekrijgen, Bruno krijgt zelfs bloemen toegeworpen, maar Hector slaapt door alles heen. Opnieuw speelt heimwee een grote rol in het verhaal, maar dit keer heeft de mens er last van, niet de hond.
Mooi verhaal, fijn boek.


Zie ook het inkijkexemplaar (Engels)


ISBN 9789051166910 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | oktober 2018
Afmeting 30,7 x 22,6 cm | Nederlandse tekst: Joukje Akveld | Leeftijd 4+

© Dettie, 7 januari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Pagina 1 van 2

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>