jeugd 4-5 jaar

Barend Last & Anouk Overman

Klaas de Kat verdwaalt met Kerst
Illustraties: Géwout Esselink
Tekst: Barend Last & Anouk Overman


Wat een ellende, Mila en Max, de kindervriendjes van Klaas de Kat, komen binnen met een heel grote groene boom vol met dennennaalden. Die prikken! Maar als Mila en Max er heel mooie glinsterende ballen in hangen moet Klaas toch wel even onderzoeken of je lekker kunt spelen met die ballen. Mee nee, één bal valt gelijk kapot.
'Stoute Klaas!' roepen Mila en Max.
Daar schrikt Klaas van en rent naar zijn mand, maar die is weg! Die staat op de koude gang. Klaas raakt er een beetje in de war van. Wat is er toch aan de hand?


Ondertussen zijn opa, oma en tante Noor ook gearriveerd. En die brengen een hoop kou mee. Oma gaat lekker breien, Klaas kruipt bij haar op schoot, dan krijgt hij het vast weer warm. Maar oma jaagt hem weg... iedereen jaagt hem weg. En dat pikt Klaas niet.
"Ik loop weg" besluit hij kwaad.


En zo komt het dat Klaas even later door de sneeuw rent, maar wat is het druk op straat! Hij springt gauw op een kist. Maar hij ontdekt al snel dat hij ook daar geen rust krijgt, hij vliegt ineens de lucht in... Hij zit op de slee van de Kerstman!! Maar Klaas wil naar huis, en springt gauw van de slee af. Maar waar is hij nu? En waar is zijn heerlijke warme huis?
Klaas loopt en loopt en zoekt en zoekt... hij wordt heel moe... waar is zijn huis nou?


Net als in het boek Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas blijken de kinderen geen tijd voor Klaas te hebben, druk als ze zijn met de kerstboom optuigen. Ze vergeten Klaas helemaal. En arme Klaas wil gewoon gezellig meedoen en erbij zitten. Met een boze kop rent hij naar buiten om daar pas te beseffen hoe fijn hij het thuis heeft.
Gezellig boek met sfeervolle afbeeldingen.


Ook dit verhaal is bedacht en geschreven door de makers van De Voorleeshoek. De Voorleeshoek is een plezierig, rustig en veilig hoekje van het internet, waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes kunnen bekijken op de tablet, smartphone of computer. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek.


ISBN 9789051169300 | Hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken | oktober 2022
Afmeting: 21,5 x 28,7 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 6 december 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas
Illustraties: Géwout Esselink
Tekst: Barend Last & Anouk Overman


Wat doe je als kat zijnde als je mensenvriendjes Mila en Max ineens heel raar doen en helemaal geen aandacht meer voor je hebben? Vroeger hoefde Klaas de Kat alleen maar even te mauwen en hij werd gekroeld en geknuffeld, maar nu?  Er gebeurt niets!
Mila en Max lopen wel in leuke pakjes vindt hij maar waarom zetten ze een bakje water en een schoen met een wortel bij de schoorsteen? En waarom zingen ze liedjes met zijn naam erin maar hebben ze toch geen enkele aandacht voor hem?


Maar het wordt nog gekker! De volgende dag zijn de wortel en het water weg! en liggen er lekkere dingen.
En weer zien Mila en Max hem de hele dag niet staan! Ze maken een tekening en bakken koekjes maar Klaas krijgt niets! Ze aaien hem zelfs niet! Dan gaat hij maar kunstjes doen en hij klimt o.a. in de gordijnen... en dan zien ze hem wel! Maar ze zijn boos!
En weer zingen Max en Mila 's avonds en opnieuw zetten ze een bakje water en een wortel bij de schoorsteen.

De volgende dag zitten er in plaats van de wortel, pepernoten en ander lekkers in de schoen! Klaas snapt er totaal niets meer van. Hij is ondertussen best boos en zal wel eens even kijken wat er 's nachts gebeurt!

Een boek waarin heel duidelijk naar voren komt hoe spannend de Sinterklaastijd is voor kinderen en hoe druk ze het hebben met liedjes en verlanglijstjes maken. Ze vergeten alles om zich heen. Het is heel apart om dit door de ogen van een Kat te laten zien. Het beestje is helemaal verdrietig dat ze geen oog voor hem hebben.
Kinderen die dit verhaal voorgelezen kregen vonden dit ook best wel zielig voor Klaas, maar wees gerust, alles komt helemaal goed!

Naast het verhaal kunnen kinderen ook op elke heel sfeervolle afbeelding zoeken naar Sinterklaas of zijn hulpjes.  De ene keer zie je net nog de mijter van Sint door het raam, de andere keer staat Piet bij een schoorsteen op een huis aan de overkant of staat hij op een schilderijtje.
Origineel en mooi uitgevoerd boek met fijne, gezellige inhoud.


Bij dit boek zit een gratis Klaas de kat kit (22 pagina's), daar vind je allerlei leuke Sinterklaas knutselwerkjes, kleurplaten en baksels. Knutsel een kijkdoos, maak een pietenmuts, tover een keukenrol om in Klaas de kat, maak Sinterklaas lichtjes en nog veel meer om te puzzelen, kleuren en knutselen! Ga net zoals Mila en Max aan de slag.

Download hier deel 1

Download hier deel 2

Download hier deel 3

Download hier deel 4


Het verhaal is bedacht en geschreven door de makers van De Voorleeshoek. De Voorleeshoek is een plezierig, rustig en veilig hoekje van het internet, waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes kunnen bekijken op de tablet, smartphone of computer. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek.


ISBN 9789051168648 | Hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken | oktober 2021
Afmeting 21,5 x 28 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 22 november 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER