jeugd 4-5 jaar

Annick Masson

http://www.mijade.be

 

De prinses en de cowboy
Annick Masson


Een klein meisje wil vreselijk graag een eigen paard hebben, uren kan ze daar over dromen, maar papa vindt het maar onhandige onzin. Nou, dan maakt ze toch zeker zelf een paard! Na een tijdje timmeren, plakken en knippen is Dapperhart een feit. Hij is het mooiste en moedigste paard van de hele wereld.
Vanaf die tijd doet ze niets meer zonder haar geweldige paard, ze eten samen, slapen samen en reizen naar verre oorden.
Op een dag belandt ze na een lange rit aan de rand van het bos en ziet een 'kasteel', daar zal een prins wonen dus roept ze dat ze een zielige eenzame prinses is en de prins moet haar redden.  Maar er is geen prins, er is alleen een kleine cowboy, en hij houdt niet van bange prinsesjes.
Ha, zij bang! Dat zal ze die stomme, maar toch wel leuke cowboy, wel eens even laten zien.
Geholpen door haar paard die vertelt dat hij liever in het Wilde Westen rent, verklaart ze zichzelf prinses Apache... ten aanval! Maar dan is de cowboy ineens een ridder met een zwaard!


Dit grappige verhaal, in korte duidelijke zinnen, geeft uitstekend de kinderfantasie weer. Een boomhut is een kasteel en als je geen verdwaald prinsesje kunt zijn dan ben je toch gewoon een speurende indianenprinses, makkelijk zat! En een cowboy is toch bijna hetzelfde als een ridder?
En Dapperhart? Dapperhart blijft een geweldig paard of hij nu van hout is of niet.


Op de afbeeldingen zien we het meisje en de jongen heerlijk in hun fantasiewereld opgaan. Al hun dromen maken ze waar. Ze maken gewoon alles wat ze willen, een paard, een zwaard, een schild, een pijl en boog... En dat er geen veren zijn voor een indianentooi geeft toch niet, dan maak je die van bladeren! Het staat bovendien nog leuk ook!
Met dit boek kun je weer even in de kinderwereld stappen. Heerlijk!


ISBN 9789044821185 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Clavis september 2013
Leeftijd 4+

© Dettie, 15 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER