jeugd 4-5 jaar

Astrid Desbordes

Het Ding
Edmond  en zijn vrienden
Illustraties: Marc Boutavant
Tekst: Astrid Desbordes


Ken je Edmond al? Hij is een eekhoorn en woont in het bos.
Hij is nogal verlegen en was daardoor eenzaam maar gelukkig heeft hij Guus de Uil leren kennen (zie deel 1: Edmond)
Guus vindt het leuk om zich te verkleden en op een middag is hij druk bezig om spullen bij elkaar te zoeken daarvoor: bladeren, mos, dat soort dingen. Edmond is bij hem in de buurt, en dus horen ze alle twee dat rare geluid.

Skraaik poink…
en nog een keer:  skraaik poink…


En ze zien aan de overkant van het water een… Ding. Met een snavel en een glanzende vacht. (De lezer ziet dat het Ding knalroze is, en er eigenlijk wel grappig uitziet)
Maar Edmond en Guus schrikken zich wild! Zo’n wezen kennen ze niet! Het is vast gevaarlijk! Ze rennen naar huis…


Maar ze vergeten niet wat ze gezien hebben. Wat zou het voor iets zijn?
Uil heeft een idee om daar achter te komen.


Een mooi aansprekend verhaal over vriendschap, en over onbekende dingen die misschien toch niet zo zijn als je dacht. Over vindingrijkheid en moed.
De fraaie illustraties zijn helder van kleur, en zeg nou zelf: dat Ding ziet er schattig uit, helemaal niet angstaanjagend!

Astrid Desbordes (1974) studeerde filosofie en verdeelt momenteel haar tijd tussen schrijven en redigeren. Ze heeft boeken geschreven voor volwassenen over filosofie en religie, maar ook diverse kinderboeken.


Marc Boutavant
(1970) woont in Parijs en is een graficus, stripauteur en internationaal geprezen illustrator. Zijn werk is te zien geweest in The New York Times en The New Yorker, evenals in talloze kinderboeken. Hij begon in 2002 met het creëren van zijn eigen dierenuniversum, met het personage Mouk als middelpunt.In Nederland is Marc Boutavant vooral bekend geworden als illustrator van de serie Stinkhond en recentelijk door zijn illustraties voor het boek Is er dan niemand boos? van Toon Tellegen.


ISBN 9789492986733 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Boycott | februari 2024
Vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 5 maart 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER