jeugd 4-5 jaar

Tom Fletcher

Er zit een draak in je boek 
Tekeningen: Greg Abbott
Tekst: Tom Fletcher


Wat een schattig beestje zit er op de omslag van dit boek. Maar wat nou, als je het boek verder opent, wordt er voor gewaarschuwd dat je de volgende pagina niet om moet slaan!


‘O KIJK!
Er zit een ei in je boek!
Oei, het ei begint te kraken…
Wat je ook doet, sla de bladzijde niet om…’


Dat moet je nu net zeggen tegen een nieuwsgierige peuter of kleuter die met jou het boek zit te bekijken! Natuurlijk gaat die bladzijde omgeslagen worden! Het is het begin van een spannend avontuur. En zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent! Want weet je wat een draak allemaal kan? Vuurspuwen bijvoorbeeld, dat is iets wat een draak heel goed kan!


Het leuke van dit boek is dat de jonge lezer direct wordt aangesproken. Hij of zij heeft er immers voor gezorgd dat die bladzijde omgeslagen werd, en dan moet hij of zij de problemen die daar van komen ook maar oplossen. Daarvoor is enige fantasiekracht nodig. Of de hulp van degene die voorleest…
De illustraties zijn groot en duidelijk. Ze helpen ook het jonge kind te laten bedenken wat er moet gebeuren. De tekst helpt ook wel mee, maar het scheelt wel of er hatsjoe staat in een klein lettertype, of dat de letters groot uitgemeten worden over de gehele pagina.


Het is erg leuk en aansprekend boek, leuk voor een kind om in te kijken wat er allemaal gebeurt, maar zeker ook om daarbij voor te lezen en mee te maken hoe het kind zich inleeft in het verhaal. En ongetwijfeld meedoet!


Tom Fletche
r (1985, Londen) is een Engelse zanger, gitarist en componist. Hij is de oprichter van McFly en is daar ook een van de leadzangers en gitaristen. Maar hij schijft ook kinderboeken, waaronder De Kerstmisaurus, waarmee hij debuteerde in 2016. Eerder verscheen ook ‘Er zit een monster in je boek’. https://www.penguin.co.uk/authors/127066/tom-fletcher.html


Greg Abbott (West Sussex, Engeland) is illustrator en ontwerper. Behalve kinderboeken maakt hij nog allerlei andere dingen. (http://gregabbott.tumblr.com)


ISBN 9789403208237 | Hardcover | 32 pagina's | Ballon Media | februari 2019
Leeftijd vanaf 4 jaar.

© Marjo, 13 februari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER