jeugd 4-5 jaar

Suzanne van der Horst

https://www.suzannevdhorst.nl

https://www.sannevanwinden.com

 

Vreemde vogels
Illustraties: Sanne van Winden
Tekst: Suzanne van der Horst


Terwijl de laatste zomerse dagen aanbreken, zijn Mies, Mo en Cato druk in de weer. Ieder op hun eigen tak in de grootste boom van het park. Na de herfst zal de winter namelijk weer komen. Ze houden niet van de winter, omdat ze daar koude pootjes van krijgen. En niemand wordt blij van koude pootjes.


Een vakantie naar Afrika is geboekt. De drie vogels zijn er bijna klaar voor. Nog maar héél even...


Maar dat 'héél even' loopt een beetje uit de hand. Want als je net als Mies zo gek bent op lezen, welke boeken moet je dan meenemen? Dat romantische boek of die thriller? Of toch nog een ander boek erbij? Het is zo moeilijk om een keus te maken.


IJdeltuitje Mo heeft het zo mogelijk nog zwaarder, want welke kleren moet ze meenemen en dan moeten er ook bijpassende schoenen, tassen en sieraden bij. Het is bijna niet te doen!
Een Cato vindt dat haar huis schoon moet zijn voor ze vertrekt. Maar buiten waaien inmiddels de bladeren van de bomen en die dwarrelen naar binnen! Zo blijft Cato aan de gang! Maar ja, nog héél even en dan...


                     © Sanne van Winden   © Sanne van Winden


Mies en Mo gaan maar door met twijfelen over hun boeken en kleding. Elke keer veranderen ze van gedachte en stellen hun vertrek zo steeds maar uit. Ook Cato blijft poetsen... Ondertussen hangen er allemaal lichtjes in de bomen.
Ze denken steeds, nog héél even, en dan...


En dan... is het eindelijk zo ver. Alles is ingepakt en schoon. De zon straalt lekker warm op de koffers en de bloeiende takken...


Dit vrolijke verhaal over uitstelgedrag is hilarisch, alleen de weelderige huizen tussen de takken van de boom zijn al kostelijk om te bekijken. En dan de rest nog! Vooral Mo die dankzij haar fleurige fantasie uitstekende oplossingen bedenkt voor haar kledingdillemma maakt dat je breed glimlachend het boek leest en geniet van de afbeeldingen. Echt een gezellig verhaal waarvan een kind vast steeds aan je vraagt of je het voor wil lezen.


ISBN 9789051168716 | Hardcover | 36 pagina's | De Vier Windstreken | maart 2022
Afmeting 29,8 x 22,4 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 22 mei 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER