jeugd 4-5 jaar

Dita Zipfel

https://www.ditazipfel.de

https://www.mateo-art.com

 

Monsta
Illustraties: Mateo Dineen
Tekst: Dita Zipfel


Hallo Kint
Mijn naam
is Monsta

Ik woon onder
jauw  juo jouw bed.


Maar niet lang meer.

Als je dit leest,
ben ik weg.


Zo begint de brief die Monsta aan zijn Kint schrijft. Monsta is namelijk helemaal niet blij. Gerrit, zoals Monsta vroeger heette, heeft alles geprobeerd om Kint bang te maken. Hij vertelt dat hij Kint uitgekozen had, hij ging onder Kints bed wonen, omdat het hem zo'n lekker rustig leventje leek, hij dacht:


Een makkie. Gewoon een beetje monsteren op zijn tijd. Het Kint griezelt zich kapot. Doodgewoon en niets biezonders bijzonders.


Maar Kint werd maar niet bang! Er was zelfs geen mini-bibbertje. Monsta schrijft dat hij dacht dat het kind misschien nog te klein was. Maar helaas... ook toen het kind groeide werd hij maar niet bang. Monsta vertelt wat hij allemaal geprobeerd heeft, maar niets hoor. Kint sliep rustig door...
Op gegeven moment had Monsta zo iets griezeligs bedacht, hij was er wel dertig dagen mee bezig geweest, het moest de supergriezeligste griezeligheid worden, maar wat gebeurde er? Niks! Helemaal niks!


Ik moest er echt van bijkomselen.
Op krachten komen en herstellen.


schrijft Monsta. En nu heeft hij er genoeg van, hij gaat weg. Aan Kint is geen eer te behalen...

Als je nu denkt dat Monsta heel griezelig is, dan zit je verkeerd. Natuurlijk heeft hij rare ogen en gekke waaiharen en grote schuinstaande tanden en je ziet dat hij echt heel erg zijn best doet om supereng te zijn. Maar je ziet tegelijkertijd dat hij diep in zijn hart best wel lief is. Eigenlijk is hij best wel een schatje.
Je merkt in zijn brief ook dat hij het stiekem niet zo leuk vindt om bij Kint weg te gaan. Maar als Kint leert te griezelen en gruwelen dan komt hij zeker weten misschien wel terug... belooft hij.
We zien Monsta wegsjokken, helemaal alleen... maar dan... zorgt hij toch nog voor een grote verrassing.


Heerlijk, gezellig, griezelgruwel leuk boek met geweldige afbeeldingen.


(Bij dit prentenboek maakte De Knutseljuf Ede twee geweldige knutsels! Bekijk hier hoe je Monsta knutselt van papier en doppen.
En klik hier om Monsta te maken van een dweil!)


ISBN 9789051167733 | hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken | april 2020
Uitstekende Nederlandse tekst van Hedi de Zanger | Afmeting 21,5 x 28,7 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 12 augustus 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER