jeugd 4-5 jaar

Janet Tiwary

Dipti tekent op de muur
Illustraties: Sudha Devi
Tekst: Janet Tiwary


Dipti kan heel goed tekenen en ze tekent allemaal dieren en andere dingen op de muur van haar slaapkamer.
Tara, Dipti's moeder, wordt daar niet eens boos om!  Dat komt omdat Tara haar dat zelf geleerd heeft.
Met zwarte inkt tekende Tara een mangoboom op de muur en Dipti mocht die inkleuren met allerlei kleuren verf. Zo leerde Dipti hoe de muurschilderingen gemaakt moesten worden. In het Indiase dorp waar Dipti woont versieren mensen de muren van hun hut met mooie schilderingen.
Nadat Tara haar geleerd had hoe het moest tekent Dipte alles wat ze ziet op haar slaapkamermuur. Eerst kijkt ze héél goed naar de dieren en dan tekende ze die na.
Al die mooie dieren zorgen er voor dat ze lekker slaapt want zij waken over haar. En Dipti droomt ook nog eens de mooiste dromen over de dieren zoals samen met de schildpad langs de sterren naar de maan vliegen... wie wil dat nou niet!

Na dit leuke verhaaltje wordt verteld dat de tekeningen in dit boekje in Madhubanistijl gemaakt zijn. Genoemd naar de streek Madhubani in India. Vooral de mooie kleuren en de versierde rand zijn een kenmerk van die stijl. En dan wordt voorgedaan hoe een kind zelf een schildpad kan schilderen in Madhubanistijl.
Dankzij dit boekje leren kinderen wat de Madhubanistijl is. Bovendien leren ze een beetje over de leefwijze van kinderen in India.


ISBN 9789491106019 Hardcover Fairtrade kinderboek | 24 pagina’s | hardcover | 18,5 x 18 cm | FSC gecertificeerd
Om voor te lezen of om zelf te lezen, voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Dettie, 13 maart 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER