jeugd 4-5 jaar

Jonathan Emmett

http://www.scribblestreet.co.uk

http://www.ingelaparrhenius.com

 

Kerstmis in de straat
Groot uitklapboek met flappen!
Illustraties: Ingela P Arrhenius
tekst: Jonathan Emmett


Ieder kind speelt wel eens winkeltje. Vaak hebben ze dan 'boodschappen' in de vorm van blokjes of flesjes, en soms zelfs een echte toonbank.
Met dit boek, kun je ook winkeltje spelen, maar dan anders.

Je kunt namelijk spelen in een hele winkelstraat! En omdat het bijna kerstmis is, zijn de winkels helemaal versierd met kersttakken en lampjes en kransen en nog veel meer.  De mensen in de straat zijn allemaal bezig om kerstinkopen te doen. Dankzij de - vrij grote - flapjes kunnen we zien en lezen wat er in de winkel gebeurt.
Bij de familie Vos liggen ze allemaal slap van het lachen omdat papa uit zo'n grappig boek voorleest. In de lampenwinkel worden extra lampen verkocht voor de donkere dagen voor kerst. En natuurlijk gaan we ook de boekenwinkel binnen om een leuk boek voor onder de kerstboom te kopen.
De speelgoedwinkel wordt natuurlijk ook bezocht waar we zien dat Tommie een speciaal cadeau gekocht heeft.
In de kerstwinkel, kun je allemaal heel mooie spullen kopen, ze hebben enorm veel keus! De winkelstraat is  meer dan twee meter lang!

Ook bij de bewoners boven de winkel kun je binnenkijken en dan zie je hoe leuk iedereen bezig is om de kerstdagen heel gezellig te maken.

Aan de achterkant van de winkelstraat ligt het park met een heerlijke schaatsvijver en een skibaan en allemaal kraampjes waar ze lekker warme drinken verkopen of gezellige kerstspullen.

Kinderen zullen uren zoet zijn met dit fantastische uitklapboek!


ISBN 9789025775452 | Hardcover | 26 'pagina's | Gottmer |oktober 2021
Afmeting ingeklapt 29,7 x 20,3 x 2,5 cm. Uitgeklapt meer dan 2 meter. Leeftijd 3+

© Dettie, 14 december 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De winkelstraat
illustraties Ingela P Arrhenius
tekst: Jonathan Emmett


Zoals hierboven te zien is, is de titel De winkelstraat. Normaal gesproken verwacht je dan een verhaal over mensen of dieren die in diverse winkels dingen gaan kopen en ondertussen grappige of spannende avonturen beleven. Maar dit boek is heel anders. Het is een échte winkelstraat. Daarmee kun je je eigen verhaal maken.


Het is namelijk een harmonicaboek ook wel leporello genaamd. Je kunt het boek daardoor helemaal uitklappen en dan zie je in een grote, lange sliert van meer dan twee en een halve meter allerlei winkeltjes op een rij. Boven de winkels zie je de namen van de winkels staan zoals: Wanda's Wasserete, Café het zonnetje, Fanny's Feestwinkel, Hetty's Haar, Stofzuigers van Meneer Proper, Restaurant De Kroon en nog veel meer. Elk winkeltje is 20 cm. breed.


Maar dat is nog lang niet alles, want elk winkeltje heeft een flap die je open kunt doen. Aan de binnenkant van de flap zelf lees je in twee korte zinnetjes wat er in het winkeltje, café of restaurant gebeurt. En zo komen we aan de weet dat Hugo elke dag zijn krant bij Bens Krantenkiosk koopt, dat Zazou moet oppassen met de tuinslag in De Groene Tuinwinkel, dat Zig een mooi nieuw pak koopt bij Mimi's mode en ga zo maar door. Onder de flap, op de pagina,  zien we het interieur van het winkeltje.


Maar dan zijn we nog steeds niet klaar want boven die winkeltjes wonen, onder het puntdak, allemaal dieren die je gezellig bezig ziet in hun huisje. Roos en oma staan bijvoorbeeld met hun jas aan omdat ze naar het park gaan. Inktvis Ingrid zie je blij zitten wezen met al haar acht nieuwe schoenen aan haar tentakels. We zien en lezen dat Rex en Coco net een beetje ruzie maken - dat hoort er ook bij natuurlijk - en Alexandra zien we druk bezig in de keuken, ze maakt gebakjes wordt ons verteld.


En als je moe bent van al dat gewinkel en het kijken in de huisjes dan kun je lekker naar de achterkant van de winkelstraat gaan. Want daar is de speeltuin en het park maar ook de bushalte en een klein marktje.


En als je helemaal klaar bent met spelen dan vouw je het boek weer dicht en klikt het vast met de mooie gele drukker. - Dan valt het ook niet telkens open als je het oppakt. -


De winkelstraat en de park kant zijn fraai geïllustreerd door Ingela P Arrhenius, die we al kennen van haar boeken Kijk BEER!, Beer waar ben je? en het prachtige boek De dieren van Ingela

Je zou bijna willen dat je zelf weer kind was, zo leuk is dit boek. De winkelstraat belooft geheid vele, vele uren speel- kijk- en leesplezier.


ISBN 9789025769727 | Hardcover | 26 pagina's | Uitgeverij Gottmer | september 2018
Afmeting 29,7 x 20,2 x 3,2 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 3 oktober 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER