jeugd 4-5 jaar

Mark Sperring & Sébastien Braun

Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?
illustraties: Sébastien Braun
tekst: Mark Sperring


Kleine kinderen kunnen zich vreselijk verheugen op dingen zoals hun verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis. Ze kunnen nauwelijks wachten tot het zover is. Ze kunnen er bijna niet van slapen zoveel zin hebben ze erin.


In dit boek is het geen kind maar een beertje, Kleine Pip, die zich enorm verheugt op Kerstmis. Papa Brom heeft al gezegd dat het nog eventjes duurt maar zoals zoveel kleine beertjes (of mensjes) heeft Kleine Pip nog helemaal geen besef van tijd. Die ochtend maakt hij papa wakker met de woorden: "Ik denk dat het Kerstmis is." Zó graag wil hij Kerstmis vieren. Maar papa vertelt hem dat het nog vier nachtjes duurt voor het Kerstmis is, nog vier nachtjes slapen dus. 


Dat is maar goed ook want ze hebben nog heel veel te doen voor het zover is. Ze moeten bijvoorbeeld nog een boom zoeken, en gaan het bos in tot ze een heel mooie boom gevonden hebben. Thuis versieren ze hem prachtig en Papa Brom leest nog een mooi kerstverhaaltje voor en dan lekker slapen...


De volgende morgen schudt Kleine Pip zijn papa weer wakker en zegt: "Psst. Wordt wakker! Ik denk dat het Kerstmis is!" Papa vertelt hem dat het nu nog drie nachtjes duurt en dat is maar goed ook want ze hebben nog geen kerstkaarten verstuurd. Kleine Pip maakt mooie tekeningen en Papa Brom schrijft de adressen op de envelop en samen brengen ze de kerstkaarten rond bij de dieren in het bos. Thuis legt Papa Brom nog eens duidelijk uit wanneer het Kerstmis is en hangt een grote kaart bij het bedje van Kleine Pip met daarop de tekst, 'drie nachtjes tot Kerstmis'.
Maar de volgende ochtend...


Ocherm, Papa Brom wordt weinig rust gegund maar wat hebben ze het gezellig met zijn tweeën. Samen bereiden ze zich helemaal voor op de Kerst, Papa Brom verheugt zich bijna net zoveel  op de kerstdagen als Kleine Pip, elke keer denkt Kleine Pip dat het Kerstmis is en dan... is het e i n d e l i j k zo ver! Maar die 1e Kerstdag begint wel heel anders dan de vier dagen ervoor!

Het is een lekker knus kerstboek, de huiselijke gezelligheid spat van de pagina's af. Dat komt ook door de mooie afbeeldingen in verschillende formaten, die in heel warme kleuren zijn gemaakt en vol leuke details zitten. Het verhaal voelt als een comfortabele warme jas, die je elke keer met plezier aantrekt. Kortom, dit boek is puur genieten.


Zie ook het Inkijkexemplaar


ISBN 9789051164671 | Hardcover | 36 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | oktober 2015
Nederlandse tekst: Mariella Manfré | formaat: 25,0 x 27,5 cm | Leeftijd 4+

© Dettie: 12 december 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER