jeugd 4-5 jaar

Rocio Bonilla

https://www.rociobonilla.com

 

Beter een goede buur ...
Rocio Bonilla


"Er was eens een buurt als zoveel andere buurten.
Er waren huizen, bomen, stoplichten...
En buren die elkaar niet kenden.
"


En om al die buren draait nu net het hele verhaal.
Neem nou Saartje de kip van nummer 15. Uit haar huis kwam altijd heel veel lawaai, de buren dachten dat het de tv was. De buurvrouw is zeker doof, dachten haar buren.
Maar Saartje was helemaal niet doof! Ze had wel tien baby's die heel veel herrie maakten.


Daarom durfde Saartje ook niet naar buurman Karim, de vos, die was altijd zo netjes om te zien. Maar wat Saartje niet wist, was dat advocaat Karim in zijn vrije tijd zijn circuspak aantrok een ging jongleren. Hij wilde heel graag publiek, maar ja buurvrouw Saartje was doof en zijn andere buurman was een grote draak...
Maar ook dat klopte niet, die draak was een muis!


En zo blijkt de hele buurt van veronderstellingen uit te gaan, die helemaal niet kloppen. Dat heeft wel tot gevolg dat ze allemaal niet bij de ander durven aan te bellen, totdat... bij mevrouw Bonita, de uil, ineens de internetverbinding ermee stopt. Dat was echt een ramp! Dus vroeg mevrouw Bonita heel voorzichtig hulp aan haar buurvrouw Marie, die wetenschapper, blijkt te zijn. En dit brengt de bal aan het rollen ...

Uiteindelijk praten alle de buren tegen elkaar en ontdekken ze dat ze eigenlijk heel erg leuk zijn! En zo wordt de buurt een heel gezellige burenbuurt! Iedereen staat klaar voor elkaar en er ontstaan heel fijne vriendschappen.
Zo zie je maar weer dat niets is wat het lijkt!


Rico Bonilla heeft heel vermakelijke afbeeldingen bij dit verhaal gemaakt. Je wordt er vanzelf blij van.


Bekijk ook de vrolijke video over het boek!


ISBN 9789051168617 | Hardcover | 48 pagina's | De Vier Windstreken | juli 2021
Nederlandse tekst: Antje Schoenhuys-Blaak | Formaat: 23 x 29 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 19 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De boekenberg
Rocio Bonilla


Lucas weet al vanaf dat hij heel klein was, dat hij later wil vliegen. Elk jaar vraagt hij aan Kerstman vleugels. Op zijn verjaardag, bij het uitblazen van de kaarsjes wens hij ook elk jaar opnieuw, dat hij vleugels krijgt om te vliegen. Geen nepvleugels, maar écht vleugels!
We zien Lucas in zijn badmanpak, want badman kan immers ook vliegen, we zien Lucas vogels bestuderen, we zien Lucas knutselen, knippen en plakken met veren om dan maar zelf vleugels te maken, maar niets helpt. En dan komt de dag dat mama hem een boek geeft. Hier heb je een andere manier om te vliegen zegt ze raadselachtig...


Lucas begint te lezen en vindt het geweldig. Hij beleeft gelijk allerlei prachtige avonturen. We zien hem bijvoorbeeld lezen in de buik van Jonas de walvis, we zien hem op de bijzondere planeet van de De kleine prins. We zien hem zitten lezen midden in het Jungle Book - en de slang en Baloe de beer lezen mee! -  Hij leest zelfs in het hol van de lieve Yeti! En ook King Kong laat zijn gezicht nog even de boekenberg zien!


Lucas vindt lezen zo fijn dat hij niet meer kan stoppen. Hij wil meer boeken, veel meer boeken, superheelergverschrikkelijk véél méér boeken. De stapel boeken groeit en groeit. Lucas zit er bovenop. Niets of niemand kan Lucas meer bereiken, Lucas leest maar door.
Zijn boekenstapel groeit maar door, hoog boven alles uit. Er komen zelfs mensen vanuit allerlei windstreken, kijken naar dat jongetje op die stapel boeken. Lucas komt later ook nog in het journaal...!


En dan ineens... snapt Lucas wat zijn moeder bedoelde en dat wil hij haar gelijk vertellen, maar dan beseft hij dat hij bovenop zijn enorme boekenberg zit...hoe komt hij nu weer naar beneden?


Een fantastisch boek  met fantastische afbeeldingen die de magie van lezen prachtig weergeeft. Je hoeft niet ver te reizen of te wandelen of te vliegen als je boeken hebt, want daarin gebeurt het allemaal vanzelf en zelfs veel meer dan dat! Misschien kun je dan zelfs vliegen!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051167184 | Hardcover | 48 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2019
Afmeting formaat: 21,5 x 29 cm | Nederlandse tekst Antje Schoenhuys-Blaak | Leeftijd 4+

© Dettie, 9 november 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 Broer & Zus / Zus & Broer

Rocio Bonilla


Op de cover zien we een jongen in een gestreept truitje die een beetje boos naar een neushoorn met een rokje aan staat te gluren. In de tekstballon lezen we "Mijn zus is een vervelende neushoorn!" Maar op de cover staan ook twee rode ronde pijlen met de woorden Draai mij om! Dus dat doen we dan maar... En wat zien we daar? Een meisje met een rokje aan met naast haar een aapje met een gestreept truitje! "Mijn broer is een irritant aapje!" zegt het meisje.
De boodschap is duidelijk, broer en zus kunnen niet goed met elkaar opschieten. Ze vinden elkaar écht niet leuk! Nieuwsgierig sla ik het boek open, want wat voor spektakel zal dit geven?


Nou... het meisje vertelt ons even haarfijn wat ze allemaal niet leuk aan haar broertje vindt; hij is onder andere stom, maakt alles kapot, zit aan haar spullen, denkt dat hij grappig is (op de afbeeldingen is hij écht wel grappig) en hij is ook nog eens een huilebalk!  Dan draaien we het boek om en vertelt het kleine broertje ons tot in detail, de andere kant van het verhaal. Natuurlijk beginnen we met het feit dat zijn zús stom is, niet hij! En zo weet hij nog een heleboel andere dingen op te noemen waarom ze echt, eerlijk waar, níet leuk is.


Soms vliegen de ruziewolken zelfs in het rond, of zie je grote zus stoïcijns kijken naar dat aapje van een broer die weer eens zogenaamd 'grappig' aan het doen is. En snap jij nou dat ze boos wordt als hij die middag poppenkapper is geweest en al haar poppen ineens kort haar hebben? En soms is ze ook gewoon zo saai vooral als ze in haar balletpakje aan het oefenen is.


Iedereen die een broer of zus heeft, herkent veel in deze verhalen. De ene keer ben je gezellig aan het spelen en de andere keer verpesten je broer of zus alles waar je leuk mee bezig bent! Dan zijn ze zooo stom! Té erg gewoon


Rocio Bonilla vertelt niet alleen hierover, maar heeft het ook nog eens hilarisch in beeld gebracht. Vooral de ondeugende streken van het broertje.
De twee worden overigens consequent als een aapje en neushoorn afgebeeld, met uitzondering van de laatste bladzijde van dit omkeerverhaal. Dan zien we hun échte gezicht. Want als ze eerlijk zijn... Hij maakt haar ook vaak aan het lachen en verzint soms mooie verhalen. En zij is niet bang voor monsters en dat is ook wel heel fijn. Eigenlijk, diep in hun hart, vinden ze broer en zus zijn best wel leuk!


Een geweldig boek om te kopen of aan je zus of broer cadeau te geven (kan je weer lekker ruzie maken over wie hem het eerst mag lezen!)

Zie ook het inkijkexemplaar (Spaans)


ISBN 9789051166750 | Hardcover | 56 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2018
Vertaald door Mariella Manfre | Leeftijd 4+

© Dettie, 9 maart 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Pagina 1 van 2

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>