jeugd 4-5 jaar

Renata Galindo

https://renatagalindo.com

 

Mijn nieuwe moeder & ik
Renata Galindo


Een hondje vertelt hoe het ging toen hij bij zijn nieuwe moeder kwam wonen. Zij is een lieve, rode moederpoes met streepjes op haar vacht.


We zien hem het huis binnenkomen en rondkijken in zijn nieuwe thuis. Het is natuurlijk best wel spannend zo'n nieuw huis, gelukkig zit zijn knuffel in zijn rugzak. Hij krijgt een eigen kamer, wat hij nog nooit gehad heeft. Zijn nieuwe mama stop zijn kleren in de kast en het hondje zit op zijn bed met zijn knuffel. Natuurlijk moeten ze nog aan elkaar wennen maar dat is niet erg. Ze doen alle twee gewoon hun best.

Het hondje vindt het wel een beetje gek dat hij niet op zijn nieuwe mama lijkt, hij tekent zelfs streepjes op zijn velletje. Even later zien we mama poes liefdevol de streepjes afwassen, zij vindt het juist wel leuk dat ze zo verschillen, en dat vindt het hondje achteraf eigenlijk ook wel.

© Renata Galindo
Mama poes is best lief, ze laat het hondje zijn gang gaan, zodat hij een beetje zijn draai kan vinden. Ze speelt met hem, troost hem als hij verdrietig is of plakt een pleister als hij gevallen is. Kortom, ze doet allerlei mamadingen.
Maar soms is zijn nieuwe mama niet zo leuk, dan is hij zelfs boos op haar, vertelt het hondje, bijvoorbeeld als hij lekker zit te spelen en naar bed moet! Maar het komt altijd wel weer goed zegt mama. Elke dag is een nieuwe dag en dan proberen ze het gewoon opnieuw! En zo leren ze langzamerhand om een echt gezin te zijn.

De grote kracht van dit boekje is de eenvoud. In enkele rake zinnen en sobere maar warm getinte afbeeldingen wordt het verhaal weergegeven.
Het is geen rozengeur en maneschijn verhaal, wel een realistisch, respectvol en liefdevol verhaal. Juist omdat zo goed duidelijk gemaakt wordt dat het voor beide partijen erg wennen is komt het allemaal extra goed over.


Kortom, een vriendelijk, hartverwarmend en geruststellend boek over adoptie en acceptatie.


ISBN 9789462911277 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Eenhoorn | maart 2016
afmeting 26,3  X 21,0 cm | Vertaald door Edward van de Vendel | Leeftijd 4+

© Dettie, 14 mei 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER