jeugd 4-5 jaar

Leo Hartas

Op drakenreis
Illustraties: Fernleigh Books
Tekst: Leo Hartas


Op een dag vond Daan een drakenei. Iets anders kan het echt niet zijn: het voelde koud aan en het gaf licht. Daan verstopt het ei tot het openbrak. Er kwam een klein, groen draakje uit. Daan noemde hem Drakus. Op een dag, toe Drakus groot en sterk was geworden vroeg hij of Daan mee wilde op familiebezoek. Natuurlijk wilde hij dat!

Ze gaan eerst naar de IJsdraken en dan naar de Woestijndraken, de Jungledraken en de Bergdraken. Daan kijkt zijn ogen uit, wat zijn er veel draken! Sommige draken zijn heel groot maar anderen weer zo klein dat je ze alleen kan zien met een vergrootglas.

Je kan Daan helpen met zoeken naar de draken want er zijn uitklapbare bladzijden waarop een heleboel draken staan, op de bladzijde ervoor staan zoekopdrachten.

---

Het is een mooi stevig boek met bijzondere tekeningen van draken. Eerst wordt er iets verteld over de drakenfamilie en daarna volgt de uitklapbare bladzijde die verdeeld is over de linker en rechter pagina. Voor kinderen lijkt me dat geweldig. Persoonlijk vind ik de uitklappagina's te druk en de afbeeldingen daardoor niet echt prettig om naar te kijken.  Ook denk ik dat de uitklappagina's niet stevig genoeg zijn voor kinderhandjes, zeker als er veel gezocht moet worden naar de draakjes, maar dat ga ik uittesten.


De pagina's waarop uitgelegd wordt hoe de draken geboren worden, waar ze wonen, leven en eten zijn wel heel bijzonder, humorvol en fantasierijk gemaakt, daar had ik wel meer pagina's van willen zien.


ISBN 9789026124990 Gebonden  21 x 28 cm 28 blz. De Fontein Baarn, augustus 2009
Vertaling: Bette Westera Vanaf 5 jaar Met vier grote, uitklapbare pagina's

Dettie, oktober 2009

Lees de reacties op het forum, en/of reageer, klik HIER