jeugd 4-5 jaar

Katrijn Jacobs

Monstermanieren
Een echt rommelmonster
Katrijn Jacobs


Er zijn van die wezens die overal waar ze komen rommel maken. Als ze in bad gaan, is het binnen de kortste keren een grote waterbende. Als ze eten dan eten hun kleren, de vloer, de tafel en alles mee, want alles zit onder de taart, patat, pizza, groente enz.


Roki is ook zo'n rommelmonster. We zien dat het gebakken ei aan de muur plakt, het melkpak leegloopt op de vloer, de patat in zijn oren zit en zelfs bij zijn moeder zitten de kersen in haar haar.
Maar het allerergste is de slaapkamer van Riko. Die ligt helemaal vol met allemaal spullen die Riko wel eens gebruikt, maar alles ligt door elkaar! Als zijn vriendjes komen spelen is die rommel extra leuk, er is toch al rommel dus er kan veel meer rommel bij, het verschil zie je toch niet. Dus gooit Riko prullenbakken om, gooit kussens van zijn bed, maar waar zijn zijn vrienden nou?
Door alle rommel kan hij ze niet meer vinden!! Wat nu?
Hij zal toch niet alles op moeten ruimen?


Roki is om te zien wel een grappig rommelmonster net als Bako en Larza die komen spelen. En alle die rommel maakt wel dat je er lekker in wil springen en er in rond wil rommelen.
Maar rommel heeft ook een nadeel... Je kunt niets meer terugvinden, zelfs je eigen vriendjes niet! Dat is natuurlijk de wijze les achter dit verhaal.
Maar die les is wel heel gezellig verteld!


ISBN 9789044847093 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | 28 februari 2023
Afmeting 25,6 x 26,7 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 28 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER