jeugd 4-5 jaar

Mylo Freeman

http://www.mylofreeman.com

 

Draakje Druk
Mylo Freeman


Als haar drie eieren eindelijk uitgekomen zijn is mama Draak gelijk één klein draakje kwijt. Die zit al bij de uitgang van de grot!
Het kleine bontgekleurde draakje vindt alles leuk en zit vol ideeën. Hij rent overal enthousiast op af en kan nauwelijks stilzitten. Mama noemt hem daarom Draakje Druk.  Maar omdat hij alles tegelijk wil doen, gebeuren er wel eens ongelukjes. Als hij bijvoorbeeld leuk vuur zit te spugen steekt hij bijna de oude Draak Buuf in brand. Mama is boos, denk toch eens eerst even na voordat je wat doet moppert ze dan. Maar soms is het juist wel goed dat Draakje Druk zo impulsief is want daarmee weet hij ook een drama te voorkomen.


Mylo Freeman is vooral bekend door de Zaza serie en haar vrolijke originele boekjes over prinses Arabella en haar vrienden en vriendinnen. In deze boekjes spelen kinderen van allerlei nationaliteiten de hoofdrol. En net zoals in die boekjes wordt ook in dit boekje duidelijk gemaakt dat Draakje Druk, ondanks zijn andere uiterlijk en drukke gedrag net zo lief en leuk is als de andere drakenkinderen van mama Draak.
De afbeeldingen van Mylo Freeman zijn zoals altijd weer helemaal geweldig. Ze stralen je in al hun kleurigheid tegemoet.
Het bontgekleurde Draakje Druk is hartveroverend in al zijn drukheid en ook mama Draak met haar twee krulspelden in haar drakenharen sluit je gelijk in je hart. De oude Draak Buuf met haar rollator en staartwieltjes is eveneens zo'n originele vondst van Mylo Freeman.
Het is zo'n boek waarvan je hoopt dat elk kind de gelegenheid krijgt om het te lezen. Grote klasse!


ISBN 9789044820249 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Clavis augustus 2013
Formaat: 210 x 290 mm Vanaf 4 jaar

© Dettie, 1 september 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Jouw kleur mijn kleur
Mylo Freeman


Het is vandaag Tasja's eerste dag op haar nieuwe school. Best wel griezelig. De juf is gelukkig heel lief.
Alle kinderen gaan in een halve kring zitten en de Tasja bekijkt iedereen goed. Grappig, ze hebben allemaal verschillende kleurtjes en geen enkel kindje lijkt op haar. De juf vraagt of Tasja wat over zichzelf wil vertellen maar dat durft ze nu nog niet, maar Mei-Lan wel.
Mei-Lan vertelt over China waar haar ouders geboren zijn. Tasja vindt dat Mei-Lan de kleur van slagroom heeft. Daarna is Ramon aan de beurt. Hij komt uit Peru en daar leven bijzondere dieren als de lama's. Ramons huid lijkt op caramel bedenkt Tasja.
De juf tekent een wereldkaart en de kinderen mogen iets knippen en inkleuren uit het land waar ze vandaan komen, de juf plakt dat dan op de kaart. Tasja weet het niet zo goed, over welk land zal ze wat maken...
Ze kijkt steeds naar de andere kinderen, de een heeft de kleur van honing, de ander de kleur van een lekker kopje thee. Elsa uit Nederland heeft de kleur van vanille-ijs en Imani uit Kenia heeft de kleur van de puurste chocolade die ze ooit geproefd heeft.
En dan weet ze het! Ze knipt twee bloemen met zwarte en witte blaadjes. 'Jouw kleur is mijn kleur, maar ook jouw kleur is mijn kleur' zegt ze tegen Imani en Elsa. Want Tasja's moeder komt uit Nederland en haar vader uit Kenia.


Van de boeken van Mylo Freeman wordt je vanzelf blij, de vrolijkheid spat van de pagina's. Zoals altijd bij haar boeken gaat dit boek ook over kinderen van diverse nationaliteiten. - Zoals bijv. ook in de boeken over Prinses Arabella. De prinses is donker en heeft Japanse, Chinese, Afrikaanse, Turkse of Marokkaanse prinsen en prinsessenvriendjes. -
Deze keer wordt verteld over de landen waar de kinderen of hun ouders vandaan komen en ook de afbeeldingen zijn in de stijl van het betreffende land weergegeven. Mei-Lan heeft een prachtige jurk met draken aan, de knopen zijn voorzien van het Yin en Yang symbool. Ze heeft een pandabeertje als knuffel en op de achtergrond zie je de Chinese muur waarover met een man en vrouw in blauw maopak fietsen.
Ravi uit India heeft een mooie witte broek en een roze jasje aan met daarop olifanten afgebeeld. Uit zijn jaszak piept de kop van een tijgerknuffel, op de achtergrond zie je de Taj Mahal. Op de pagina met informatie over het land van Ravi zie je ook een beeldje van een lachende olifant en een lotusgod.
En zo is er over ieder kind een verhaaltje over het land van herkomst met mooie afbeeldingen erbij.
Dit alles is heel kleurig en fleurig gebracht. Opnieuw een bijzonder boek van Mylo Freeman.


ISBN 9789044817805 Hardcover, 32 pagina's, Clavis, september 2012
Afmeting 268 x 257 x 9 mm, vanaf 4 jaar

© Dettie, 23 september 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER