jeugd 4-5 jaar

Esther van der Ham

De kukelkipjes en de zandbak
Esther van der Ham


De kukelkipjes!! Wat een grappig gekozen naam! En het boek zelf ziet er ook zo leuk uit. Twee schattige kipjes sieren de omslag. En het mooie is dat je die twee binnen in het boek heel vaak tegenkomt, want ze gaan een avontuur beleven.
Nie en Ya heten ze, en ze woonden eerst bij een andere mama, maar de nieuwe mama vinden ze heel lief, want die heeft een eigen huis en een mooie tuin. Daar is ook een kat. Oei, dat is minder leuk!
Maar misschien kunnen ze wel vriendjes worden?


De kukelkipjes, die echt bestaan, bleken twee haantjes te zijn, maar dat maakte geen verschil voor de nieuwe mama. Want dat is Esther, de schrijfster van dit leuke verhaal. Ze tekende Nie en Ya zelf: die zijn heel goed gelukt. De poes trouwens ook, en de bloemetjes en… o wacht, ik zeg niets meer, want het avontuur moet je even zelf lezen.
Het is heel spannend voor de twee haantjes.
Esther van der Ham doet zelf ook mee in het verhaal, maar natuurlijk is de hoofdrol voor de kukelkipjes.


Kinderen vanaf 5 jaar kun je voorlezen en laten kijken naar de mooie tekeningen. Voor wie de echte kukelkipjes wil zien: https://www.droomvalleiuitgeverij.nl
Als een kind al wat beter kan lezen, na ongeveer anderhalf jaar leesles op school, kunnen ze het zelf prima lezen. Het zijn korte zinnetjes, zonder moeilijke woorden. AVI-M4 Ook staan er heel veel kippenweetjes in het boek, waar wel moeilijke woorden in staan.
Deze bijvoorbeeld:


Wist je dat:
kippen graag een zandbad nemen? Het zand doodt de bacteriën tussen de veren. Zo blijven ze schoon.


Esther van der Ham schrijft en illustreert kinderboeken, richtte Droomvallei Uitgeverij op en verzorgt creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Haar boeken zijn o.a. het huis met griep, zingen is gaaf, de dolfijn met sproeten, Jamil & Jamila, Anna, waar blijf je, Het kasteel met de duizend kamers enz.
Avi prentenboek voor de beginnende lezer AVI-M4


ISBN 9789492844736 | Hardcover | 48 pagina's | Uitgeverij Droomvallei | augustus 2020
AVI-M4 | Leeftijd vanaf 5 jaar.

© Marjo, 27 augustus 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER