jeugd 4-5 jaar

Lorna Scobie

https://www.lornascobie.com

 

Katten sparen
Lorna Scobie


Ik spaar van alles. Vandaag ga ik katten sparen.
Ik hou van katten.
Ik heb nog geen katten. Maar ik heb een plan.


Dit meldt een niet bij naam genoemd persoontje. Hij of zij heeft een opmerkelijke logica, die gaat als volgt:  Hoe kom je aan katten? Nou simpel... katten houden van muizen en muizen houden van kaas, dus... leg je kaas neer. En ja hoor, daar zijn de muizen, veel muizen, héél veel muizen zelfs. Gespikkelde muizen, bruine, witte, grijze muizen, allemaal met mooie roze staartjes en dito oortjes.


Het persoontje krijgt overigens helemaal gelijk want we zien eerst één kat verschijnen, zwart met wit, en dan een rode, een gevlekte, een kat met gekleurde vlekken, dikke katten, dunne katten, katten met lang haar, katten met kort haar. Er komen steeds meer katten en ze worden steeds gevarieerder, we zien katten met strepen, zwarte katten, katten die brullen, katten met manen... Met manen? Oeps. Het persoontje denkt;


Misschien moet ik toch
maar geen katten sparen
Ik heb een plan...


En dat plan is hilarisch!


Het verhaal zelf is erg leuk maar het zijn vooral de illustraties die het zo grappig maken. Dat wordt geheid dikke pret bij het voorlezen. Al die muizen en katten in al hun variëteiten, het is geweldig om te zien, vooral dankzij het aparte perspectief dat Lorna Scobie in haar afbeeldingen gebruikt.Een fijn prentenboek voor verzamelaars en kattenliefhebbers.


ISBN 9789047710868 | Hardcover | NUR 273 | 32 pagina's | Lemniscaat | februari 2019 | Leeftijd 4+
Formaat 21,8 x 19,8 cm | Vertaald door Jesse Goossens
(De kleuren op de cover zijn in het echt veel warmer en dieper dan op de afbeelding)

© Dettie, 27 februari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER