jeugd 4-5 jaar

Claudia Lagermann

Snip
illustraties: Hanneke Siemensma
tekst: Claudia LagermannDe arme Snip is een vogeltje met faalangst. Hij durft niet te vliegen. Het is niet omdat hij te zwak is, of iets mankeert, nee, hij durft het gewoon niet. Dat hij de klos is bij verstoppertje spelen, omdat zijn vriendjes zich hoog in de bomen verstoppen, of dat ze hem allemaal enthousiast aanmoedigen om toch de lucht in te gaan, het helpt niet.


En dan begint de vogeltrek, en Snip ziet zijn vriendjes vertrekken. Hij blijft alleen achter.
Of… alleen?
Er zijn wel dieren in het bos, en die hebben soms zijn hulp nodig. Die geeft hij maar al te graag. En zo heeft Snip volop vriendjes in de herfst en in de winter.
Maar als het koud wordt, kan hij zich dan wel warm houden?
En hij moet toch leren vliegen, hoe moet dat nu?


Het verhaal van Snip laat zien dat je meer kan dan je denkt. Faalangst is te verhelpen, zeker als je zoveel vrienden hebt…
Natuurlijk is het een mooi en ontroerend verhaaltje, maar het zijn vooral de sfeervolle illustraties die het boek zo prachtig maken. De kleuren passen bij het seizoen dat in het verhaal voorkomt.
Er zit humor in de tekeningen, en je kan je kind laten zoeken naar de vogels die verstoppertje spelen. En het is heel knap om binnen een eenvoudige tekening van een klein vogeltje emoties te laten zien. Dit is een boek waar je samen met je kind heel veel plezier mee kunt hebben.


Claudia Lagermann volgde de Pabo en de School voor Journalistiek. Ze werkte onder meer als redacteur voor Kidsweek. Sinds 2010 is ze freelance tekstschrijver en redacteur. Snip is haar eerste kinderboek.


Hanneke Siemensma (1978) studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Volgde daarna de opleiding Beeldende kunst aan de KABK in Den Haag, tot de geboorte van haar oudste dochter. Werkt nu als freelance illustrator en redacteur.


Dit boek is een kerntitel van de Kinderboekenweek 2018.
Grappig dat er een Spaans YouTubefilmpje is… https://www.youtube.com/watch?v=b48NEFKc0fQ

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789089671264 | hardcover | 40 pagina's | Van Hoogland & van Klaveren| november 2012 | Vanaf 4 jaar.

© Marjo, 23 augustus 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER