Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Sean Julian

Slobber wil knuffelen
Sean Julian


Slobber is een prachtige, lieve, groene boomdraak. Zijn rug is bedekt met boomblaadjes en ook het puntje van zijn staart eindigt in een blaadje. Slobber wil graag een knuffel van elfje Evi en vraagt dat heel beleefd aan haar. Maar Evi zegt gewoon 'Nee!' en even later zegt ze 'Je weet wel waarom.'
Helaas weet Slobber dat juist niet! Hij snapt er niets van.

Eerst doet hij een beetje zielig, wie weet dat Evi hem dan wèl een knuffel geeft, maar niks hoor, ze wordt zelfs boos! Ze ziet heus wel dat Slobber niet écht huilt.
Slobber verzint de gekste dingen. Hij geeft haar een mooie tak en probeert later een grote steen cadeau te geven, maar zelfs als hij een lief, warm, zacht konijntje uit het bos aan haar geeft blijft Evi bij haar besluit, nee is nee!
Eigenlijk is Evi helemaal niet aardig, want alle andere dieren krijgen wèl een knuffel van haar, zelf de kikker! Maar Slobber mag toekijken. Dat is niet erg eerlijk.

Slobber sjokt dan maar weg, zijn nek maakt een knik naar beneden. "Ik hoef toch al geen knuffel meer." zegt hij en gaat verdrietig op de grond liggen met zijn kop op een steen. Maar dan gebeurt er iets en Slobber reageert heel erg lief.
Dat verdient wel een heel grote knuffel vindt Evi, maar of Slobber die nu nog wel hebben wil is nog maar de vraag...
Gelukkig komt het toch nog goed en dan... weten we gelijk waarom Evi Slobber geen knuffel wil geven. Want dat is inderdaad, Bah!


Het is een fantastisch spel van aantrekken en afstoten in dit boek. Eerst het nee van Evi tegenover later het nee van Slobber. Beide nee's heffen elkaar op en zo staan ze alle twee uiteindelijk weer stevig en liefdevol naar elkaar toe in hun schoenen. De ontknoping is grappig en iets wat je ook goed tijdens het voorlezen kunt toepassen. Kinderen zullen het griezelgetverderrieleuk vinden.

Het draakje heeft een lieve snoet, je zou hem zo in huis nemen maar Evi is niet zo elfachtig. Ze moppert wat af op Slobber, maar die tegenpolen maken het verhaal juist zo aantrekkelijk. De tekst is in korte zinnen geschreven en in duidelijke letters afgedrukt.


Opnieuw een fijn en mooi verzorgd boek van deze uitgeverij.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051166569 | Hardcover | 32 pagina's | Hardcover | De Vier Windstreken | mei 2018
Afmeting 21,5 x 28,7 cm | Nederlandse tekst M.E. Ander | Leeftijd 3+

© Dettie, 19 juli 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER