jeugd 4-5 jaar

Louis-Philippe Vancrayenest

Phil in de wolken
Louis-Philippe Vancrayenest


Phil houdt van drie dingen: wandelen, schilderen en kijken naar wolken, waar hij allerlei figuren in ziet.


Op een mistige morgen wandelt Phil de bergen in. Hij wil boven de mist uitkomen. Hij neemt de lange trap, dat gaat het snelst. De mist wordt echter steeds dikker en dikker en Phil kan de trap nauwelijks meer zien...
Ineens ontdekt hij dat hij niet meer op de gewone trap loopt maar op een wolkentrap! Dat is wel heel spannend en ook een beetje eng. Maar hij loopt toch door totdat hij tot zijn verbazing in wolkenland is aangekomen! Het is er prachtig. Er staat zelfs een kasteel. Wie zou daar wonen?


Phil gaat er maar eens kijken. En er doet een echte koning open. Het is koning Cumulus, de koning van de wolken. Hij maakt met zijn magische verfkwast wolken in alle vormen en maten. Phil mag het zelfs ook eens proberen! En dat laat hij zich geen tweede keer zeggen! Phil maakt de mooiste dierfiguren en de koning is diep onder de indruk, het wordt een hele dierentuin in de lucht!


Maar dan vallen de eerste spetters... de koning waarschuwt Phil, hij moet nu snel naar beneden want straks is de wolkentrap weggeregend. Phil rent en rent en de regen gaat steeds harder en harder, zal het hem lukken de regen voor te blijven? Komt Phil weer veilig thuis?

Het verhaal is voorzien van paginagrote afbeeldingen, waarin Phil met zijn kleurige gele jas en rode muts goed opvalt. De dierfiguren in de lucht zijn erg vermakelijk en met name de mistige omgeving is heel sfeervol. Fijn voorleesboek.


ISBN 9789044848564 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | 31 maart 2023
Afmeting 21,7 x 29,7 cm | Leeftijd 5+

© Dettie, 4 februari 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER