jeugd 4-5 jaar

Paul Harrison & Sue Mason

De Perfecte Prins
illustraties: Sue Mason
tekst: Paul Harrison


Als je het boek openslaat weet je al dat het een bijzonder boek is. Je ziet namelijk allemaal kroontjes in alle soorten en maten en... kikkers!
Nu verwacht iedereen natuurlijk dat in dit boek voor de zoveelste keer het verhaal verteld wordt van de prinses die een kikker kuste en plop daar staat de knappe prins. Maar deze keer gaat het helemaal anders...


Prinses Isabella wilde best wel een knappe prins tegenkomen en verliefd worden en later leuke kindertjes krijgen maar waar vind je een leuke prins? Alle prinsen die langskwamen vond ze helemaal niet leuk, de een was supersaai, de ander raar of te groot of te klein. Ze vond er niet een écht leuk. Uit pure wanhoop ging ze maar een stuk wandelen in de kasteeltuin, dan hoefde ze al die stomme prinsen niet te zien. Het toeval wilde dat op het kasteelpad een grote kikker zat. Natuurlijk kende de prinses het verhaal over de kikker die verandert in een prins wel. Wie weet is het verhaal wel waar, dacht ze... en ze kuste de kikker. Maar niks hoor, er gebeurde niets. De kikker bleef gewoon net zo kikkerig als eerst.
Toen ze thuiskwam vroeg haar moeder of ze zich wel goed voelde, Isabella zag een beetje groen... 'Kwa- ' zei Isabella. En zo gek, ze had ineens trek in een lekkere dikke vlieg!


Heel komisch verrassend verhaal. Het sprookje wordt nu eens een keer omgedraaid.
Het is nu eens niet de kikker die een prins wordt maar de prinses wordt een kikker! De metamorfose is erg grappig om te zien. Isabella loopt de trap niet op maar hupt. Ze houdt wel haar twee knalrode staartjes én haar kroontje maar voor de rest is ze een heel fraaie kikker geworden. En ze leefde nog lang en gelukkig met haar kikkerprins.


De afbeeldingen zijn gemaakt in gemengde techniek. Sue Mason mengt zelfgetekende illustraties met digitale afbeeldingen wat een heel apart effect geeft. Zie ook de Inkijkexemplaar (klik op de kleine gekleurde vakjes)

Kortom, een leuk, humoristisch en fantasierijk boek.


ISBN 9789051160710 Hardcover 32 pagina's De Vier Windstreken 2009
Nederlandse tekst: Ineke Ris formaat: 24,0 x 30,5 cm Leeftijd 4+

© Dettie, 17 april 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER