jeugd 4-5 jaar

Nanna Neẞhöver

https://wiebkerauers.tumblr.com

 

Het onhandige Vleermuisje
Zes bedtijdverhalen
illustraties: Wiebke Rauers
tekst: Nanna Neẞhöver


Vanaf de cover kijkt een heel grappig en klaarwakker vleermuisje je aan. In het boek lezen we dat het Vera is.

Vera hield van de gezellige vleermuisgrot waarin ze woonde maar hij was wel een klein en het probleem is, Vera is heel onhandig! Ze heeft namelijk heel grote voeten en vleugels en struikelt en botst en vliegt overal tegenop en tegenaan. Ze heeft er wel iets op bedacht, ze roept nu steeds heel hard 'Kijk uit, hier komt Veraaaaaaa!'
Maar naast haar onhandigheid is er nog iets anders:

Ze wilde 's nachts slapen. Nu denk jij misschien: dat is toch niet zo gek? Maar vleermuizen zijn 's nachts klaarwakker en rusten overdag uit. Vera niet. Zodra de laatste zonnestralen de grot raakten, werd ze verschrikkelijk moe en maakte ze aanstalten om te gaan slapen.[...] Stipt om acht uur bungelde ze aan het grotplafond [...] en langzaam wiegde ze in slaap.

Omdat haar familie en vleermuisvriendjes overdag slapen, zoekt Vera vrienden om mee te spelen of te vliegen of... je verjaardag te vieren!

In zes verhalen leven we mee met de avonturen van Vera. In het ene verhaal maakt ze veel plezier met haar nieuwe vriendin Uil, in het ander verhaal moet ze heel dapper zijn of zoekt ze een huisdier, want dat is wel gezellig, maar haar verjaardag... dat is wel het allerleukste feest van het jaar als je zowel overdag als in de avond je verjaardag kan vieren.

Wat zo heerlijk aan dit boek is, is dat het een leeslint heeft, daar houd ik van. Zo weet je na het voorlezen precies waar je gebleven bent.
De verhalen zijn gedrukt in een prettig lettertype en beslaan elk zo'n acht pagina's, onderbroken door veel grappige, erg sfeervolle en speelse kleurenillustraties.
De snoet van Vera kon niet beter getekend worden.


Elk verhaal eindigt met dezelfde zinnen, wat een mooi 'slapen gaan' ritueel vormt.
Van mij mogen veel meer van dit soort boeken verschijnen!


ISBN 9789051168600 | Hardcover | 72 pagina's | De Vier Windstreken | juni 2021
Nederlandse tekst van Joukje Akveld | afmeting 19,5 x 22,4 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 29 oktober 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER