Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

jeugd 4-5 jaar

Monika & Michael Schober (ill)

Hulp voor de paashaas
Monika & Michael Schober (ill)


Kevin Kikker is wereldkampioen springen en duiken en dat is superleuk natuurlijk. We zien hem dan ook heerlijk in het water rondspatteren. Maar aan de andere kant is Kevin vaak best onhandig, een beetje klunzig zelfs. Als hij bijvoorbeeld de paashaas na veel bidden en smeken mag helpen blijkt dat maar al te goed. Kevin springt zo hard en hoog dat de paaseieren uit het mandje vallen...


"Onhandige kikker," moppert de
paashaas. "Ze zijn allemaal
kapot! Nu moet JIJ maar
nieuwe eieren beschilderen."


Maar in de paaswerkplaats gaat het ook al mis. Kevin Kikker stapt gelijk me zijn ene poot in een emmer met oranje verf! Gelukkig is Kevin een vrolijke kikker, hij verzint gelijk iets leuks en zo komt het dat de paashaas heel aparte paaseieren rond kan brengen. Echte Kevin Kikker-eieren!


Natuurlijk vinden kinderen zo'n verhaaltje leuk, zo'n grappige, kikker in een knalrode broek, die zo knap kan springen maar ook van alles verkeerd doet. Dat is dikke pret! En daarbij ook nog zo'n opgewekte snoet trekt bij alles wat hij doet, zelfs als het misgaat! Daar word je zelf ook vrolijk van!
Kortom, een lekker zonnig gehumeurd paasboekje.


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een superminiprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 04 Lente & Pasen.


ISBN 9789050652308 | Paperback | 24 pagina's | Pixi nr 031 |Uitgeverij De Vier Windstreken | 2017
Nederlandse tekst M.E. Ander | Afmeting 10 x 10 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 27 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER