jeugd 4-5 jaar

Iris Boter & Alessio Castellani

http://www.irisboter.nl

http://www.alessiocastellani.com

https://www.eftepedia.nl/lemma/Alessio_Castellani

Zie ook de Leestafelrecensies over de boeken van Iris Boter in de categorieën jeugd 6-9 jaar en jeugd 15+

 

altPinokkio, de ondeugende pop
Illustraties: Alessio Castellani
tekst: Iris Boter


- Het klassieke verhaal van Carlo Collodi opnieuw verteld door Iris Boter. Uitgegeven in samenwerking met de Efteling. -


Eigenlijk een prentenboek en dus voor de allerkleinsten, maar ik durf het gerust een boek voor alle leeftijden te noemen. Is niet de Efteling zelf ook voor alle leeftijden? Oké, jongeren mijden het Sprookjesbos, maar als ze ouder zijn en/of zelf kinderen hebben, komen ze er weer terug.


Het verhaal van dit klassieke sprookje is intussen zeker bekend. De houten pop die tot leven komt en dan zo ondeugend blijkt te zijn dat zijn neus gaat groeien en maar doorgroeit. Het is ook wel bekend dat het de jongen gaat lukken om zijn grootste wens en die van Gepetto zijn maker uit te laten komen: hij wordt een echte jongen, dank zij de fee.
Het verhaal wordt in grote snelle stappen verteld, maar er wordt niets overgeslagen. En wat er niet verteld wordt, kun je zien op de fraaie tekeningen.


Het boek is heel mooi: een stevige kaft met prachtige kleurenillustraties, in het bekende Eftelingsfeertje. Op alle pagina’s is heel veel te zien. Het verhaal wordt verteld in delen, met op iedere pagina kleine blokjes tekst. Maar het is vooral een kijkboek: Een boek dat menig kind iedere avond voorgelezen wil hebben.


Er is de laatste tijd nogal wat aandacht voor de houten pop geweest, en menigeen heeft genoten van de musical die te zien was in de Efteling. Komende herfst gaat de musical ook nog reizen door Nederland en België en kan iedereen het gaan zien. En heb je het dan nog gemist, of wil je meer, dan kun je in de Efteling gaan kijken naar deze nieuwste attractie, het 29e sprookje. Begin je met dit boek, dan is de voorpret er al vast!

Zie ook het Inkijkexemplaar


ISBN  9789000350445 | H ardcover| 32 pagina's | NUR 273 | Uitgegeven door de Efteling en Van Goor| mei 2016
Leeftijd tot 5 jaar

© Marjo, 15 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER