jeugd 4-5 jaar

Tatiana & Rafael Bellavita & F. Golmohammadi (ill)

Maia's droom
tekst: Tatiana & Rafael Bellavita
illustraties: Feeroozeh Golmohammadi


Maia gaat slapen en is benieuwd waar ze die nacht naartoe zal gaan. Goudstraal, een prachtige adelaar vliegt door het open raam naar binnen en neemt Maia en haar hond Baron mee op reis, ze gaan naar een ver land. In dat land leven grote olifanten en tijgers en de mensen gaan heel lief met deze dieren om.  Maia is blij dat zo'n land bestaat. Als eerste ziet ze Jaingboe de grote witte olifant. Hij vertelt haar over de robijnen die je gelukkig maken. Daarna ontmoet ze Darika de Bengaalse tijger. Deze vertelt haar over de heilige Bodhiboom. Jaingboe en Darika zijn vrienden van elkaar.
En dan ziet Maia heel mooi licht, het zijn de robijnen! De Sterrobijn vertelt haar het verhaal over het ontstaan van de robijnen.
Maar Maia en Baron moeten weer naar huis. Goudstraal brengt ze terug en als Maia wakker wordt vindt ze het jammer dat het mooie avontuur voorbij is, ze heeft het maar gedroomd, maar wat glinstert daar in haar hand...


Een oosters getint, sprookjesachtig verhaal. De afbeeldingen zijn schitterend, soms zelfs letterlijk schitterend want de rode robijnen glanzen je tegemoet. De tekeningen zijn heel dromerig en rijk gevuld. Ze staan verspreid over twee pagina's en zijn in heel warme tinten gemaakt. De witte olifant is prachtig gedecoreerd met oosterse motieven evenals de kelding van de mensen. Er groeien bijzondere planten en de bomen zitten vol kleurige vogels. De taal is niet echt eenvoudig voor een peuter van vier.
Maar dit is zo'n boek dat je moet bewaren en elk jaar een keer samen met je kind moet lezen, bekijken en van genieten. Elke keer zal er wat nieuws ontdekt worden op de afbeeldingen en de strekking van het verhaal zal naarmate het kind ouder wordt dieper doordringen.
Prachtig boek in een mooi verzorgde uitvoering.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051161182 Hardcover formaat: 24 x 29,3 cm | aantal pagina's: 32 | De Vier Windstreken februari 2010
Maias dreams vertaald door Tjalling Bos Leeftijd: Vanaf 4 jaar

© Dettie, 3 juli 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER