jeugd 4-5 jaar

Marieke van Ditshuizen

https://mariekevanditshuizen.nl

 

Mijn papa is een...
Marieke van Ditshuizen


In dit boek zien we twee kinderen die samen met papa de meest spannende avonturen beleven. Papa is natuurlijk de grote held die alles kan.

Het begint gelijk al goed. In een zesregelig rijmpje lezen we dat het meisje heerlijk aan het vliegen is! Ze maakt duikvluchten en stijgt weer op. Dat is natuurlijk helemaal geweldig. En dat allemaal dankzij papa, want...


De motor bromt terwijl ik juich
Mijn papa is een...


En als we de bladzijde omslaan zien we geen papa die zijn dochtertje steeds de lucht ingooit zoals bij het versje het geval is, maar zien we het meisje en haar kleine broertje in een vliegtuigje rondvliegen tussen de meeuwen, (lucht) ballonnen en zelfs een parachutespringer! De haren van het meisje wapperen in de wind en het jongetje zit juichend achter haar. Wat een feest! Papa is een supervliegtuig!

Even later hebben ze met zijn drieën dikke waterpret in de tuin. Papa is deze keer geen vliegtuig maar een heel groot dier.

'Stampe-stampen door het bos
We trompetteren er op los...


lezen we o.a. in het nieuwe rijmpje. Drie keer raden wat voor dier dat is. Op de volgende bladzijde zien we dat dier, midden in de jungle met allemaal andere grote en kleine dieren zoals de vrolijk gekleurde papegaaien, oranje en zwarte aapjes, een slang, vlinders en in de struiken zien we nog de staart van een tijger! Het oerwoud staat vol bloeiende bomen en struiken. Als dat niet leuk is...  Die papa, hij krijgt het toch allemaal maar voor elkaar!

En zo stappen we van de ene fantasiewereld in de andere. De ene keer 'tovert' papa vanuit zijn grote soeppan een drakenbos met een echte draak en kaboutertjes die wonen in paddenstoelen - rood met witte stippen - en jawel, natuurlijk is er ook een piepkleine ridder een een enorme reus...  De andere keer zwiert papa het meisje in het rond, papa maakt er een heuse draaimolen van zoals op de kermis!
Zelfs van het badderen maakt hij nog een prachtig bezoek aan Afrika, met giraffen, zebra's en een krokodil! Die bijt -voorzichtig - in het broertje zijn bil!

Elke keer zien we de werkelijkheid, de kinderen die samen met papa grote pret hebben, en op de volgende twee pagina's wordt die omgezet in een prachtige fantasievol avontuur. Papa kan het namelijk zo leuk maken dat de kinderen het gewoon geloven, dus zitten ze gewoon op de rug van een krokodil, en zeg nu niet dat het niet zo is!
Heerlijk boek dat je met een brede glimlach dichtslaat.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051165845 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | maart 2017
formaat: 21,5 x 28,7 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 7 april 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER