jeugd 4-5 jaar

Miriam Bos

https://miriambos.com

 

Help! Een verrassing
Miriam Bos


‘Vertrouw me maar. Het is echt een leuke verrassing.’


Ja, ja, je kan dat wel zeggen, maar…
De een vindt het heerlijk, de ander houdt er nu eenmaal niet van om verrast te worden.


De hoofdfiguur in dit boek is August. Hij is een vos, met een hele mooie pluimstaart. Maar hij houdt dus niet van verrassingen. Echt niet. Hij blijft het liefst lekker in zijn hol om wat te lezen en te luieren, veilig op een plekje dat hij door en door kent.
Maar zijn vriendinnetje Suus de Eekhoorn vindt rennen, ravotten en wilde dingen doen juist leuk. En door de bomen rausjen. Heerlijk!
En nu heeft Suus gezegd tegen August dat ze hem komt halen en dat ze een verrassing voor hem heeft!


August maakt zich nu al zorgen! Wat zou ze willen doen? Allemaal van die wilde dingen die hij niet leuk vindt? Rausjen door de bomen, dat wil hij helemaal niet!
Van alles haalt hij zich in zijn hoofd. Hij zou het liefst weg willen kruipen, en verstopt zich in een boom. Tevergeefs. Suus ziet hem…
Maar wat zou de verrassing van Suus zijn?


Heel herkenbaar! Een verrassing is nu eenmaal iets wat je niet kent, je weet niet wat je te wachten staat! En als je je daar zo druk over maakt als August doet, maak je het jezelf nog lastiger! Hij haalt zich van alles in het hoofd en wordt al moe van alleen er aan denken!
Eigenlijk kan het dan alleen nog maar meevallen toch?
En vrienden, die kennen elkaar toch! Maakt August zich voor niets druk?


Maar zoiets zit tussen je oren. Hopelijk helpt een verhaal als dit kinderen die net als August zich druk maken als ze niet precies weten wat er gaat gebeuren.


In ieder geval is het een boek om van te genieten. Prachtige afbeeldingen, die je zou kunnen inlijsten om aan je muur te hangen!
Want, heel leuk, want  dit gebeurt niet vaak: er zit een losse omslag om het boek.
De afbeeldingen beslaan steeds twee pagina’s, waar de tekst op geschreven is. Mooie kleuren, grappige afbeeldingen, veel details. Bijvoorbeeld bij de gelaatsuitdrukkingen is het leuk om een kind er op te wijzen.


Het boek is gedrukt door een papierfabriek die zich inzet voor een beter milieu.
Een prachtig en verrassend debuut.


Miriam Bos (Spijkenisse, 1981) is een Nederlandse illustrator. Zij studeerde 'Illustratie' en 'Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'. Ze gebruikt allerlei technieken: gouache, potloden, acrylverf, watercolor, inkt, in allerlei combinaties,  want ze experimenteert graag. Ook digitaal  en als collages.


ISBN 9789047713838 | hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat |februari 2022
Afmeting: 28,7 x 22,3 x 1 cm | Leeftijd 4+

© Marjo, 25 april 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER