jeugd 4-5 jaar

Miriam Bos

https://miriambos.com

 

Cadeautje!
Miriam Bos


Suusje Eekhoorn is jarig!
En haar vriend August de Vos komt natuurlijk op haar feestje. Hij is zelfs degene die het feestje geeft voor haar.
Hij is er maar druk mee: slingers ophangen, zorgen voor de taart. Maar het pakje ligt al klaar.

Suusje is erg nieuwsgierig: het is voor haar natuurlijk, dat kan niet anders. Maar wat zou het zijn? Ze moet wachten tot August klaar is. Maar dat duurt zo lang! Ze voelt zich niet meer jarig als ze zo lang moet wachten!
En dan moet August even weg!


En het pakje ligt daar maar. Zou ze even spieken? August ziet dat toch niet! Even kijken of het rammelt? Of misschien ruikt het ergens naar? Ze springt erop. Ze danst ermee. Ze geeft het een schop.
Uit frustratie zwaait ze haar armen de lucht in… en daar gaat het cadeautje!
Ze kan het nergens meer vinden.

O jee, want nu!? Nu is August vast boos!


De oplettende lezer weet wel beter. Maar hoe zou dit nu aflopen?
Krijgt Suusje nog wel een cadeautje voor haar verjaardag?


Het eerste boek over Suusje en August ‘Help! Een verrassing’ werd gekozen als het prentenboek van het jaar 2024. Dit tweede boek is weer net zo mooi uitgevoerd.
De spanning en de nieuwsgierigheid van Suusje, dat herkennen jonge kinderen zeker.
Of ze net zo wild zullen gaan doen met zo’n pakje?
Suusje en August zelf zijn prachtig getekend, net als de andere dieren en het bos. Er is volop te zien op de kleurrijke pagina’s.
Kinderen willen vast meer Suusje en August!


Miriam Bos (Spijkenisse, 1981) is een Nederlandse illustrator. Zij studeerde 'Illustratie' en 'Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'. Ze gebruikt allerlei technieken: gouache, potloden, acrylverf, watercolor, inkt, in allerlei combinaties,  want ze experimenteert graag. Ook digitaal  en als collages.

ISBN 9789047714798 | Hardcover| 26 pagina’s | Uitgever Lemniscaat | juni 2023 | afmeting 22.0 x 28.7 cm | leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 23 juni 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Help! Een verrassing
Miriam Bos


‘Vertrouw me maar. Het is echt een leuke verrassing.’


Ja, ja, je kan dat wel zeggen, maar…
De een vindt het heerlijk, de ander houdt er nu eenmaal niet van om verrast te worden.


De hoofdfiguur in dit boek is August. Hij is een vos, met een hele mooie pluimstaart. Maar hij houdt dus niet van verrassingen. Echt niet. Hij blijft het liefst lekker in zijn hol om wat te lezen en te luieren, veilig op een plekje dat hij door en door kent.
Maar zijn vriendinnetje Suus de Eekhoorn vindt rennen, ravotten en wilde dingen doen juist leuk. En door de bomen rausjen. Heerlijk!
En nu heeft Suus gezegd tegen August dat ze hem komt halen en dat ze een verrassing voor hem heeft!


August maakt zich nu al zorgen! Wat zou ze willen doen? Allemaal van die wilde dingen die hij niet leuk vindt? Rausjen door de bomen, dat wil hij helemaal niet!
Van alles haalt hij zich in zijn hoofd. Hij zou het liefst weg willen kruipen, en verstopt zich in een boom. Tevergeefs. Suus ziet hem…
Maar wat zou de verrassing van Suus zijn?


Heel herkenbaar! Een verrassing is nu eenmaal iets wat je niet kent, je weet niet wat je te wachten staat! En als je je daar zo druk over maakt als August doet, maak je het jezelf nog lastiger! Hij haalt zich van alles in het hoofd en wordt al moe van alleen er aan denken!
Eigenlijk kan het dan alleen nog maar meevallen toch?
En vrienden, die kennen elkaar toch! Maakt August zich voor niets druk?


Maar zoiets zit tussen je oren. Hopelijk helpt een verhaal als dit kinderen die net als August zich druk maken als ze niet precies weten wat er gaat gebeuren.


In ieder geval is het een boek om van te genieten. Prachtige afbeeldingen, die je zou kunnen inlijsten om aan je muur te hangen!
Want, heel leuk, want  dit gebeurt niet vaak: er zit een losse omslag om het boek.
De afbeeldingen beslaan steeds twee pagina’s, waar de tekst op geschreven is. Mooie kleuren, grappige afbeeldingen, veel details. Bijvoorbeeld bij de gelaatsuitdrukkingen is het leuk om een kind er op te wijzen.


Het boek is gedrukt door een papierfabriek die zich inzet voor een beter milieu.
Een prachtig en verrassend debuut.


Miriam Bos (Spijkenisse, 1981) is een Nederlandse illustrator. Zij studeerde 'Illustratie' en 'Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'. Ze gebruikt allerlei technieken: gouache, potloden, acrylverf, watercolor, inkt, in allerlei combinaties,  want ze experimenteert graag. Ook digitaal  en als collages.


ISBN 9789047713838 | hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat |februari 2022
Afmeting: 28,7 x 22,3 x 1 cm | Leeftijd 4+

© Marjo, 25 april 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER