jeugd 4-5 jaar

Twiggy Bossuyt & Isabelle Geeraerts

Het wonderlijke ei van Lady Nana
illustraties: Isabelle Geeraerts
tekst: Twiggy Bossuyt


Wie kent haar niet, Lady Gaga met haar tatoeages, haar extravagante kleding en exotische uitstraling. Haar fans kunnen allerlei hebbedingetjes kopen waar zij op afgebeeld staat en drommen samen bij een optreden van deze Lady.

Dat Lady Nana die in dit boek de hoofdrol vervult, geïnspireerd is op deze zangeres moge duidelijk zijn. Lady Nana is ook een bejubelde kunstenares, een kunstenares met een rood hart op haar borst getatoeëerd. Overal waar zij komt staan de fotografen in rijen te wachten om een plaatje van het fenomeen met de zilveren veren te kunnen schieten. Ze kan niet reizen zonder haar bodyguards, ze gaat met haar fans op de foto, iedereen wil een selfie met Lady Nana. En zij laat het allemaal gebeuren. Op verzoek knipoogt ze, lacht ze, knuffelt ze... En na de laatste foto zet ze haar zonnebril weer op en beladen met bloemen en cadeaus stapt ze haar limousine weer in.


Wat is er zo bijzonder aan Lady Nana zul je denken? Dat zal ik je vertellen. Net als Lady Gaga moet ook zij elke keer met een nieuwe creatie komen. Alleen schrijft zij geen muziek, nee, de grote kunst van Lady Nana is dat ze heel bijzondere eieren legt, ze is namelijk een kip met zilveren veren, dat wel. Elke keer als Lady Nana weer een ei voelt aankomen, houden de fans hun adem in. Wat voor ei zal het deze keer zijn? Een ei met magische muziek? Een ei met een prachtig gedicht? Een ei met een schilderij? Lady Nana is namelijk net als Lady Gaga heel veelzijdig.


Maar deze keer is de magie weg... de artistieke gave is verdwenen. Lady Nana heeft een heel gewoon wit ei gelegd... Bij het zien van dat gewone kippenei knapt er iets in Lady Nana. 'Gooi het weg!' schreeuwt ze. 'Gooi alles weg, de tekeningen, de bloemen, de knuffels én dat ei.'
'Laat me met rust!' Brult ze uiteindelijk. Arme lady Nana, ze is helemaal ingestort en huilt tranen met tuiten uit haar mooie kippenogen. 

Later zal ze er om lachen, want juist dat doodgewone witte ei zal haar leven totaal, ten goede, veranderen.

Wat al haar fans namelijk niet beseffen is dat achter al die pracht een praal een eenzame vogel schuilgaat. Niemand kent haar ware gezicht. Al haar fans houden van de uiterlijke Lady Nana met haar prachtige zilveren verenkleed. Maar de échte Lady Nana kennen ze niet, en net als iedereen wil ze dat er gewoon van haar zelf gehouden wordt en niet van schijnkip die ze buiten de deur is. Ze wil gewoon iemand om mee te praten en te lachen en te delen...

Illustratrice Isabella Geeraerts heeft die kleurrijke uiterlijke schitterwereld in felle, heldere kleuren weergegeven maar als we Lady Nana alleen zien dan zijn de kleuren veel dieper en warmer en meer ingetogen. Dus ook in de afbeeldingen wordt het verschil tussen de glamour- en echte wereld mooi weergegeven.

Schrijfster Twiggy Bossuyt heeft de tekst is in korte, vloeiende zinnen geschreven waardoor het verhaal goed overkomt.
Een verhaal om over na te denken maar vooral een verhaal om van te genieten.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789462911147 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij De Eenhoorn | 1 maart 2016
Afmeting 30 x 21,5 cm | Leeftijd vanaf 5 jaar

© Dettie, 20 maart 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER