jeugd 4-5 jaar

Isabelle Flas & Annick Masson

De sleutel
tekst: Isabelle Flas
illustraties: Annick Masson


Er waren eens... drie schatten van kinderen - de jongste, de middelste en de oudste -. Ze waren heerlijk in de huiskamer aan het spelen. Mama wilde soep maken maar miste wat groente dus moest ze even naar de kruidenier in het dorp. De kinderen hadden geen zin om mee te gaan dus ging mama even snel alleen 'Voor niemand opendoen terwijl ik weg ben!' zei ze wel twee keer tegen haar lieve kindertjes.
En, je voelt het al aankomen, mama was de sleutel vergeten en de kinderen waren héél gehoorzaam! Ze deden voor niemand open ook niet voor een mevrouw die zei dat ze mama was. Mama werd steeds kwader en de kinderen hadden de grootste lol. Hun mama vergat nooit iets, zeiden ze, en ze schreeuwde ook nooit! Hun mama was heel lief en praatte zachtjes. Mama ontplofte bijna want het was koud en ze wil naar binnen maar de kindertjes mochten toch voor niemand opendoen?

Hilarisch verhaaltje dat vooral door de mooie gekleurde illustraties zo grappig is. Je ziet een hevig gefrustreerde moeder aan de ene kant van de deur en de 'brave' kindertjes aan de andere kant die enorme plezier hebben, ze zitten mama lekker te plagen en liggen dubbel van het lachen. Ze mochten toch voor niemand open doen... nou dan!
Als mama eindelijk weer binnen is, doen de schatjes net of er niets gebeurd is en zijn ze heel braaf aan het spelen...
Een vrolijk en komisch 'sprookje' dat in een modern jasje gegoten is. Kinderen zullen het geweldig vinden.


ISBN 9789044818703 Hardcover 32 pagina's Clavis september 2012
Vanaf 4 jaar

© Dettie, 30 september 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!