jeugd 4-5 jaar

Eric Veillé

Mijn plaatjes na de storm
Eric Veillé


De wind blaast plotseling met grote kracht over je heen en ineens ligt die emmer die net nog naast je stond en vol water zat ondersteboven op het strand: leeg…
Hilarisch is wat er op datzelfde strand gebeurt met het strandlaken, eerst nog gebruikt door een man op een bootje…
Want als er een storm opsteekt, kan er nogal wat veranderen. Bij jezelf en in de omgeving.


Maar: niet alleen een storm kan de wereld zoals je die dacht te kennen ineens veranderen, er zijn meer van dat soort situaties. Wat als er een olifant te keer gaat?
En ook bij iets wat zo vertrouwd is en dagelijks gebeurt als een maaltijd verandert de wereld. Hoewel: dat bord spinazie? Haha…
En na een bevalling is er absoluut veel veranderd in je zo vertrouwde rustige leventje. Heel grappig is wat er is gebeurd als je een bommetje hebt gemaakt in de zee.


Misschien is die van ‘Na de kapper’ wel het grappigst. Hoewel… als je ziet wat een toverspreuk verandert lig je ook dubbel!
Ze zijn allemaal erg grappig, jong en oud gaat om deze hilarische tekeningen zitten grinniken, dat is een feit!


De tegenstellingen zijn duidelijk alleen al in de tekeningen, ze spreken voor zich, en dan is er niet eens uitleg nodig. Maar soms is de korte tekst die er bij staat ook erg grappig. Bij deze bijvoorbeeld: wat zou je te zien krijgen bij de tekeningen die eerst een tussendoortje en daarna een achterafje zijn?
Wat ook leuk is dat je misschien wel geïnspireerd wordt om zelf ook ‘plaatjes na…’ te verzinnen en te tekenen. 


Je kan het boekje bekijken: HIER


Éric Veillé (1976, Laval) was werkzaam als  artistic director in de uitgeverswereld, tot hij besloot zelf kinderboeken te gaan maken. Sindsdien zijn er al vele boeken verschenen in diverse talen, onder andere over de figuur Lionel.

ISBN 9789492986702 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Boycott | september 2023
Afmetingen 18.6 x 20.3 cm | vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg | Leeftijd  vanaf 4 jaar

© Marjo, 28 november 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER